• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Bulviniai vėdarai

2013-05-28 by Kulinarė Palikti komentarą

Bulviniai vėdarai

Vėdarai – vienas iš tradicinių lietuvių patiekalų. Gaminamas kepant kiaulės žarnas su bulvių ar kruopų – kraujo įdaru.

Bulviniams vėdarams reikės

  • bulvių
  • sūdytų žarnų (greičiau iškeps plonos žarnos, jos beje ir estetiškiau atrodys)
  • rūkytų lašinukų spirgučiams
  • svogūno
  • 2 stiklinių pieno
  • druskos

Bulvių bei prieskonių kiekį taikyti prie turimų žarnų kiekio.

Gaminimas

  1. Sūdytas žarnas parai merkiame į vandenį.
  2. Išmirkytas žarnas kelis kartus perplauname karštu vandeniu.
  3. Bulves nulupame ir sutarkuojame.
  4. Į bulvių tarkius pilame užvirintą pieną (užplikytos bulvės bus minkštesnės), dedame druskos.
  5. Į keptuvę dedame gabaliuką pjaustytų lašinukų ir svogūno, pakepame. Spirgius dedame į bulvių masę, gerai išmaišome.
  6. Prieš kemšant žarnas, vieną galiuką užrišame siūlu ir šaukštu dedame bulvių tarkius į žarnas.
  7. Prikimšus užrišame ir kitą galą.
  8. Vėdarus dedame į riebalais išteptą kepimo skardą.
  9. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 1,5 valandos.
  10. Kepant vėdarus būtina subadyti šakute ar smeigtuku, kad bekepdamos žarnos neplyštų.
  11. Patiekiame su grietine ar likusiais spirgučiais.
  12. Skanaus!

Kategorijos:Bulvių patiekalai, Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: bulvės, lašinukai, pienas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Kiaušinienė su baklažanais ir morkomis
Kiaušinienė su baklažanais ir morkomis
Avinžirnių - lapinių kopūstų troškinys
Avinžirnių – lapinių kopūstų troškinys
Kepti kalafijorai
Kepti kalafijorai

Previous Post: « Bri (Brie) sūrio ir svogūnų sausainiai
Sekantis įrašas: Faršu įdarytos bulvės »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt