• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Bulviniai vėdarai

2013-05-28 by Kulinarė Palikti komentarą

Vėdarai-vienas iš tradicinių lietuvių patiekalų. Gaminamas kepant kiaulės žarnas su bulvių ar kruopų-kraujo įdaru.
Bulvių vėdarui pagaminti reikės:

  • bulvių
  • sūdytų žarnų (greičiau iškeps plonos žarnos, jos beje ir estetiškiau atrodys)
  • rūkytų lašinukų spirgučiams
  • svogūno
  • 2 stiklinių pieno
  • druskos
  • (bulvių bei prieskonių kiekį taikyti prie turimų žarnų kiekio)

Gaminimas

Sūdytas žarnas parai merkiame į vandenį. Išmirkytas žarnas kelis kartus perplauname karštu vandeniu.
Bulves nulupame ir sutarkuojame. Į bulvių tarkius pilame užvirintą pieną (užplikytos bulvės bus minkštesnės), dedame druskos.
Į keptuvę dedame gabaliuką pjaustytų lašinukų ir svogūno, pakepame. Spirgius dedame į bulvių masę, gerai išmaišome.
Prieš kemšant žarnas, vieną galiuką užrišame siūlu ir šaukštu dedame bulvių tarkius į žarnas. Prikimšus užrišame ir kitą galą.
Vėdarus dedame į riebalais išteptą kepimo skardą.
Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 1,5 valandos.
Kepant vėdarus būtina subadyti šakute ar smeigtuku, kad bekepdamos žarnos neplyštų.
Patiekiame su grietine ar likusiais spirgučiais.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: bulvės, lašinukai, pienas, svogūnai

 

Panašūs receptai

GRIKIŲ KOTLETAI SU BROKOLIAIS IR VARŠKE
GRIKIŲ KOTLETAI SU BROKOLIAIS IR VARŠKE
Cukinijų suktinukai
Cukinijų suktinukai
Lengvas daržovių pyragas be miltų
Lengvas daržovių pyragas be miltų

Previous Post: « Bri (Brie) sūrio ir svogūnų sausainiai
Sekantis įrašas: Faršu įdarytos bulvės »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt