• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Angliškos bandelės (English muffins)

2017-08-19 by Kulinarė Palikti komentarą

Angliškos bandelės (English muffins)

Ingridientai

  • Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
  • Pieno – 250ml
  • Cukraus – 2 šaukštai
  • Kvietinių miltų – 500g
  • Vandens – 125ml
  • Sausų mielių – 1.5 šaukšt.
  • Kukurūzų miltų – 2 šaukštai
  • Sviesto – 2 šaukštai

Gaminimas

  1. Pirmiausia sumaišome 3/4 puodelio (apie 100g) miltų, 1/2 arb. šaukštelio mielių ir vandenį. Išplakame, kol gausime vientisą blizgančią masę.
  2. Dubenį uždengiame ir paliekame šiltai 1-12 valandų. Kuo ilgiau leisite pastovėti, tuo ryškesnio skonio bus bandelės.
  3. Masei pastovėjus, atskirame inde sumaišome šiltą pieną su likusiomis mielėmis. Supilame į turimą masę ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Turėtų atsirasti nemažai putų.
  4. Sudedame cukrų, ištirpintą sviestą bei druską ir viską vėl išmaišome.
  5. Dedame likusius miltus ir užmaišome tešlą.
  6. Pabarstome stalo paviršių miltais, dedame tešlą ir ją užminkome. Jei tešla labai limpa, dedame dar šiek tiek miltų. Minkome apie 5-8 minutes, kol ji taps elastinga.
  7. Ištepame didelį indą aliejumi, sudedame tešlą ir vėl uždengiame. Šiuo atveju turite du variantus. Galite tešlą dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį arba iki 3 dienų. Arba galite 1-2 valandoms palikti šiltai, kad tešla iškiltų greitai.
  8. Tešlai iškilus dedame ją vėl ant miltuoto paviršiaus ir formuojame bandeles. Galite tešlą padalinti į 10 gabaliukų ir rankomis formuoti bandeles. Arba iškočiokite tešlą iki 1cm storio ir stikline ar specialia forma išspauskite apskritimus.
  9. Išklojame kepimo skardą ar kokį kietą paviršių kepimo popieriumi ir apibarstome kukurūzų miltais. Sudedame bandeles ir viršų taip pat apibarstome miltais. Apklojame maistine plėvele ir paliekame dar 1 valandai, kad šiek tiek iškiltų.
  10. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę ir ištirpiname mažą gabaliuką sviesto, tik tam kad nepriliptų bandelės. Dedame į keptuvę bandeles ir kepame po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės. Abi pusės turi būti gražiai rudos spalvos. Jei reikia, pamažinkite ugnį pagal kepimo greitį.
  11. Jei matote, kad bandelės niekaip neiškepa, galite trumpam dar įdėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
  12. Pagamintas bandeles šonuose iš visų pusių tankiai subadome šakute ir perplėšiame pusiau.
  13. Šviežias bandeles galima sandariai suvynioti į maistinę plėvelę ar foliją ir laikyti šaldymo kameroje iki 3 mėnesių
  14. Skanaus!

Kategorijos:Bandelės, Patiekalai ir jų receptai

 

Panašūs receptai

Kibinai su lašišos įdaru
Kibinai su lašišos įdaru
Bandelės su lašinukais
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su dešrele ir sūriu

Previous Post: « Prancūziškas batonas su šonine ir kiaušiniais
Sekantis įrašas: Orkaitėje kepti blynai su obuoliais ir cinamonu »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt