Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Pieno – 250ml
- Cukraus – 2 šaukštai
- Kvietinių miltų – 500g
- Vandens – 125ml
- Sausų mielių – 1.5 šaukšt.
- Kukurūzų miltų – 2 šaukštai
- Sviesto – 2 šaukštai
Gaminimas
- Pirmiausia sumaišome 3/4 puodelio (apie 100g) miltų, 1/2 arb. šaukštelio mielių ir vandenį. Išplakame, kol gausime vientisą blizgančią masę.
- Dubenį uždengiame ir paliekame šiltai 1-12 valandų. Kuo ilgiau leisite pastovėti, tuo ryškesnio skonio bus bandelės.
- Masei pastovėjus, atskirame inde sumaišome šiltą pieną su likusiomis mielėmis. Supilame į turimą masę ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Turėtų atsirasti nemažai putų.
- Sudedame cukrų, ištirpintą sviestą bei druską ir viską vėl išmaišome.
- Dedame likusius miltus ir užmaišome tešlą.
- Pabarstome stalo paviršių miltais, dedame tešlą ir ją užminkome. Jei tešla labai limpa, dedame dar šiek tiek miltų. Minkome apie 5-8 minutes, kol ji taps elastinga.
- Ištepame didelį indą aliejumi, sudedame tešlą ir vėl uždengiame. Šiuo atveju turite du variantus. Galite tešlą dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį arba iki 3 dienų. Arba galite 1-2 valandoms palikti šiltai, kad tešla iškiltų greitai.
- Tešlai iškilus dedame ją vėl ant miltuoto paviršiaus ir formuojame bandeles. Galite tešlą padalinti į 10 gabaliukų ir rankomis formuoti bandeles. Arba iškočiokite tešlą iki 1cm storio ir stikline ar specialia forma išspauskite apskritimus.
- Išklojame kepimo skardą ar kokį kietą paviršių kepimo popieriumi ir apibarstome kukurūzų miltais. Sudedame bandeles ir viršų taip pat apibarstome miltais. Apklojame maistine plėvele ir paliekame dar 1 valandai, kad šiek tiek iškiltų.
- Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę ir ištirpiname mažą gabaliuką sviesto, tik tam kad nepriliptų bandelės. Dedame į keptuvę bandeles ir kepame po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės. Abi pusės turi būti gražiai rudos spalvos. Jei reikia, pamažinkite ugnį pagal kepimo greitį.
- Jei matote, kad bandelės niekaip neiškepa, galite trumpam dar įdėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
- Pagamintas bandeles šonuose iš visų pusių tankiai subadome šakute ir perplėšiame pusiau.
- Šviežias bandeles galima sandariai suvynioti į maistinę plėvelę ar foliją ir laikyti šaldymo kameroje iki 3 mėnesių
- Skanaus!
Parašykite komentarą