• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Bandelės su lašinukais

2013-01-14 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 500g kvietinių miltų
  • 7g sausų mielių
  • stiklinė pieno (apie 250ml)
  • 2v.š. cukraus
  • 2 v.š. sviesto
  • 200g rūkytų lašinukų
  • 0,5 svogūno
  • 60g džiūvėsių
  • 1 a.š. aliejaus
  • 1 kiaušinio trynys
  • kmynai
  • druska ir pipirai

 

Gaminimas

Dubenyje pakaitiname pieną (iki 40-50 laipsnių) ir suberiame cukrų bei mieles ir maišydami ištirpiname.

Atskirame dubenyje sumaišome miltus su žiupsneliu druskos. Į miltus įtriname sviestą.

Supilame pieną su mielėmis ir išminkome tešlą. Tešlą minkome apie 10-15 minučių. Išminkytą tešlą uždengiame švariu rankšluosčiu ir pastatome šiltai mažiausiai 2 valandoms.

Kol tešla „auga“ pasiruošiame lašinukų įdarą.

Svogūną labai smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę su šaukšteliu aliejaus ir 1-2 minutes kepame.

Lašinukus supjaustome mažais kubeliais ir sudedame į keptuvę, kur porą minučių apkepame kartu su svogūnais.

Lašinukus sudedame į dubenį, beriame džiūvėsius, truputį pipirų ir išmaišome.

Imame tešlą ir rankomis suformuojame blynelius (bandelių dydį darome pagal save) ir dedame paruošto įdaro. Suformuojame bandeles, kurias sudedame į kepimo skardą. Bandeles aptepame plaktu kiaušinio tryniu ir pabarstome kmynais.

Skardą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame apie 20-30 minučių (priklausomai nuo bandelių dydžio).

Kategorijos:Bandelės, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: džiūvėsiai, kiaušiniai, kmynai, lašinukai, mielės, miltai, pienas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Kibinai su lašišos įdaru
Kibinai su lašišos įdaru
Angliškos bandelės (English muffins)
Angliškos bandelės (English muffins)
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su dešrele ir sūriu

Previous Post: « Vištienos kepsniai su čili pipirais ir porais
Sekantis įrašas: Keptuvėje apkeptos vištienos kulšelės su česnakais »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt