• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Bandelės su lašinukais

2013-01-14 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 500g kvietinių miltų
  • 7g sausų mielių
  • stiklinė pieno (apie 250ml)
  • 2v.š. cukraus
  • 2 v.š. sviesto
  • 200g rūkytų lašinukų
  • 0,5 svogūno
  • 60g džiūvėsių
  • 1 a.š. aliejaus
  • 1 kiaušinio trynys
  • kmynai
  • druska ir pipirai

 

Gaminimas

Dubenyje pakaitiname pieną (iki 40-50 laipsnių) ir suberiame cukrų bei mieles ir maišydami ištirpiname.

Atskirame dubenyje sumaišome miltus su žiupsneliu druskos. Į miltus įtriname sviestą.

Supilame pieną su mielėmis ir išminkome tešlą. Tešlą minkome apie 10-15 minučių. Išminkytą tešlą uždengiame švariu rankšluosčiu ir pastatome šiltai mažiausiai 2 valandoms.

Kol tešla “auga” pasiruošiame lašinukų įdarą.

Svogūną labai smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę su šaukšteliu aliejaus ir 1-2 minutes kepame.

Lašinukus supjaustome mažais kubeliais ir sudedame į keptuvę, kur porą minučių apkepame kartu su svogūnais.

Lašinukus sudedame į dubenį, beriame džiūvėsius, truputį pipirų ir išmaišome.

Imame tešlą ir rankomis suformuojame blynelius (bandelių dydį darome pagal save) ir dedame paruošto įdaro. Suformuojame bandeles, kurias sudedame į kepimo skardą. Bandeles aptepame plaktu kiaušinio tryniu ir pabarstome kmynais.

Skardą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame apie 20-30 minučių (priklausomai nuo bandelių dydžio).

Kategorijos:Bandelės, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: džiūvėsiai, kiaušiniai, kmynai, lašinukai, mielės, miltai, pienas, svogūnai

 

Panašūs receptai

chacapuri
Khachapuri arba lietuviškai chačapuri
Kibinai su lašišos įdaru
Kibinai su lašišos įdaru
Angliškos bandelės (English muffins)
Angliškos bandelės (English muffins)

Previous Post: « Vištienos kepsniai su čili pipirais ir porais
Sekantis įrašas: Keptuvėje apkeptos vištienos kulšelės su česnakais »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • Raudona lėkštė, 16x16cm Raudona lėkštė, 16x16cm

Populiariausi receptai

  • Tinginiu balandeliai Tinginių balandėliai
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Greitas bananų pyragas Greitas bananų pyragas
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt