Ingridientai
- 500g kvietinių miltų
- 7g sausų mielių
- stiklinė pieno (apie 250ml)
- 2v.š. cukraus
- 2 v.š. sviesto
- 200g rūkytų lašinukų
- 0,5 svogūno
- 60g džiūvėsių
- 1 a.š. aliejaus
- 1 kiaušinio trynys
- kmynai
- druska ir pipirai
Gaminimas
Dubenyje pakaitiname pieną (iki 40-50 laipsnių) ir suberiame cukrų bei mieles ir maišydami ištirpiname.
Atskirame dubenyje sumaišome miltus su žiupsneliu druskos. Į miltus įtriname sviestą.
Supilame pieną su mielėmis ir išminkome tešlą. Tešlą minkome apie 10-15 minučių. Išminkytą tešlą uždengiame švariu rankšluosčiu ir pastatome šiltai mažiausiai 2 valandoms.
Kol tešla “auga” pasiruošiame lašinukų įdarą.
Svogūną labai smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę su šaukšteliu aliejaus ir 1-2 minutes kepame.
Lašinukus supjaustome mažais kubeliais ir sudedame į keptuvę, kur porą minučių apkepame kartu su svogūnais.
Lašinukus sudedame į dubenį, beriame džiūvėsius, truputį pipirų ir išmaišome.
Imame tešlą ir rankomis suformuojame blynelius (bandelių dydį darome pagal save) ir dedame paruošto įdaro. Suformuojame bandeles, kurias sudedame į kepimo skardą. Bandeles aptepame plaktu kiaušinio tryniu ir pabarstome kmynais.
Skardą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame apie 20-30 minučių (priklausomai nuo bandelių dydžio).
Parašykite komentarą