Troškiniui reikės:
- 1 paprikos
- 150g plonai supjaustytų salierų stiebų
- 400g avinžirnių (nuplautų ir nusausintų)
- 4 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
- 100g lapinio kopūsto (kale)
- ½ nedidelio raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto kubeliais
- ½ šaukštelio rūkytos paprikos
- 200g susmulkintų pomidorų savo sultyse
- 200ml daržovių sultinio
- Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 60g bolivinės balandos
Gaminimo eiga
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
- Sudėkite svogūną ir kepkite 2 minutes, kol suminkštės.
- Tuomet sudėkite česnaką suberkite rūkytą papriką, supjaustytą papriką ir salierą.
- Kepkite dar 5 min. ir tik tada sudėkite avinžirnius, pomidorus ir daržovių sultinį.
- Pagardinkite druska ir pipirais, užvirinkite, uždenkite ir virkite 10 minučių.
- Išvirkite bolivinę balandą pagal instrukcijas.
- Bolivinę balandą ir troškinį padalykite į didelius dubenėlius.
- Skanaus.
Už receptą dėkojame odedarzovems.lt.
Parašykite komentarą