• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Salotos su silke ir saldžiąja bulve

2022-03-21 by Kulinarė Palikti komentarą

Salotos su silke ir saldžiąja bulve

Artėjant pavasariui išbandykite šią ne tik spalvų ir skonių, tačiau ir vitaminų bei mineralų bombą!

Silkės salotoms reikės

  • 100g silkės
  • 1 vidutinės saldžiosios bulvės
  • Nedidelės saujos salotų
  • 100g garuose virtų sviestinių pupelių
  • Kelių stiebų kalendrų
  • 1/2 vidutinio dydžio ilgavaisio agurko
  • 1 arb. š. grūdėtų garstyčių
  • 1 arb. š. medaus
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • piprų
  • citrinos sulčių
  • marinuotų svogūnų

Gaminimas

  1. Iš vakaro pasiruoškite svogūnus: vieną raudonąjį svogūną supjaustykite žiedais, užpilkite apie 50g obuolių sidro acto ir tiek pat verdančio vandens.
  2. Svogūnai turi būti apsemti, tad acto ir vandens po lygiai galima įpilti ir daugiau priklausomai nuo indo.
  3. Indą uždarykite ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
  4. Nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis saldžiąją bulvę.
  5. Apibarstykite druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 40 min 200 laipsnių orkaitėje, įkaitintoje viršus-apačia.
  6. Suplėšykite salotas, supjaustykite agurką, sumaišykite viską su medaus-garstyčių padažu (sumaišykite garstyčias, medų, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, šlakelį citrinos sulčių).
  7. Į lėkštę dėkite salotas, ant viršaus – iškeptą bulvę, silkę, pupeles.
  8. Puoškite svogūnų žiedais bei kalendra.
  9. Skanaus!

Už receptą dėkojame Lunchtime Rituals.

Kategorijos:Patiekalai ir jų receptai, Salotos, Žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalai

 

Panašūs receptai

Salotos su rūkytu kalmaru
Salotos su rūkytu kalmaru
Silkė patale
Silkė patale
Karštos kalmarų salotos
Karštos kalmarų salotos

Previous Post: « Avinžirnių – lapinių kopūstų troškinys
Sekantis įrašas: Naminiai kruasanai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt