• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Salotos su silke ir saldžiąja bulve

2022-03-21 by Kulinarė Palikti komentarą

Salotos su silke ir saldžiąja bulve

Artėjant pavasariui išbandykite šią ne tik spalvų ir skonių, tačiau ir vitaminų bei mineralų bombą!

Silkės salotoms reikės

  • 100g silkės
  • 1 vidutinės saldžiosios bulvės
  • Nedidelės saujos salotų
  • 100g garuose virtų sviestinių pupelių
  • Kelių stiebų kalendrų
  • 1/2 vidutinio dydžio ilgavaisio agurko
  • 1 arb. š. grūdėtų garstyčių
  • 1 arb. š. medaus
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • piprų
  • citrinos sulčių
  • marinuotų svogūnų

Gaminimas

  1. Iš vakaro pasiruoškite svogūnus: vieną raudonąjį svogūną supjaustykite žiedais, užpilkite apie 50g obuolių sidro acto ir tiek pat verdančio vandens.
  2. Svogūnai turi būti apsemti, tad acto ir vandens po lygiai galima įpilti ir daugiau priklausomai nuo indo.
  3. Indą uždarykite ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
  4. Nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis saldžiąją bulvę.
  5. Apibarstykite druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 40 min 200 laipsnių orkaitėje, įkaitintoje viršus-apačia.
  6. Suplėšykite salotas, supjaustykite agurką, sumaišykite viską su medaus-garstyčių padažu (sumaišykite garstyčias, medų, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, šlakelį citrinos sulčių).
  7. Į lėkštę dėkite salotas, ant viršaus – iškeptą bulvę, silkę, pupeles.
  8. Puoškite svogūnų žiedais bei kalendra.
  9. Skanaus!

Už receptą dėkojame Lunchtime Rituals.

Kategorijos:Patiekalai ir jų receptai, Salotos, Žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalai

 

Panašūs receptai

Salotos su lašiša
Salotos su lašiša
Salotos su rūkytu kalmaru
Salotos su rūkytu kalmaru
Silkė patale
Silkė patale

Previous Post: « Avinžirnių – lapinių kopūstų troškinys
Sekantis įrašas: Naminiai kruasanai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Aliuminis puodas, 20l Aliuminis puodas, 20l
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l
  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Melamino indas salotoms su dangčiu, 23.6cm
  • Aliuminis puodas, 24cm Aliuminis puodas, 24cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis dubenėlis, 205ml Stiklinis dubenėlis, 205ml
  • Skaidri lėkštė Paris, 23cm Skaidri lėkštė Paris, 23cm
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm

Populiariausi receptai

  • Obuolių skonio pusryčių tortas Obuolių skonio pusryčių tortas
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sveikas sūrio pyragas Sveikas sūrio pyragas
  • grybu ikrai ziemai Grybų ikrai
  • astri adzika Aštri adžika žiemai

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt