• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Salotos su silke ir saldžiąja bulve

2022-03-21 by Kulinarė Palikti komentarą

Salotos su silke ir saldžiąja bulve

Artėjant pavasariui išbandykite šią ne tik spalvų ir skonių, tačiau ir vitaminų bei mineralų bombą!

Silkės salotoms reikės

  • 100g silkės
  • 1 vidutinės saldžiosios bulvės
  • Nedidelės saujos salotų
  • 100g garuose virtų sviestinių pupelių
  • Kelių stiebų kalendrų
  • 1/2 vidutinio dydžio ilgavaisio agurko
  • 1 arb. š. grūdėtų garstyčių
  • 1 arb. š. medaus
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • piprų
  • citrinos sulčių
  • marinuotų svogūnų

Gaminimas

  1. Iš vakaro pasiruoškite svogūnus: vieną raudonąjį svogūną supjaustykite žiedais, užpilkite apie 50g obuolių sidro acto ir tiek pat verdančio vandens.
  2. Svogūnai turi būti apsemti, tad acto ir vandens po lygiai galima įpilti ir daugiau priklausomai nuo indo.
  3. Indą uždarykite ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
  4. Nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis saldžiąją bulvę.
  5. Apibarstykite druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 40 min 200 laipsnių orkaitėje, įkaitintoje viršus-apačia.
  6. Suplėšykite salotas, supjaustykite agurką, sumaišykite viską su medaus-garstyčių padažu (sumaišykite garstyčias, medų, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, šlakelį citrinos sulčių).
  7. Į lėkštę dėkite salotas, ant viršaus – iškeptą bulvę, silkę, pupeles.
  8. Puoškite svogūnų žiedais bei kalendra.
  9. Skanaus!

Už receptą dėkojame Lunchtime Rituals.

Kategorijos:Patiekalai ir jų receptai, Salotos, Žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalai

 

Panašūs receptai

"Prabangios" silkės salotos
“Prabangios” silkės salotos
Salotos su lašiša
Salotos su lašiša
Salotos su rūkytu kalmaru
Salotos su rūkytu kalmaru

Previous Post: « Avinžirnių – lapinių kopūstų troškinys
Sekantis įrašas: Naminiai kruasanai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Silkės ir varškės aptepas užkandžiams Silkės ir varškės aptepas užkandžiams
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt