Artėjant pavasariui išbandykite šią ne tik spalvų ir skonių, tačiau ir vitaminų bei mineralų bombą!
Silkės salotoms reikės
- 100g silkės
- 1 vidutinės saldžiosios bulvės
- Nedidelės saujos salotų
- 100g garuose virtų sviestinių pupelių
- Kelių stiebų kalendrų
- 1/2 vidutinio dydžio ilgavaisio agurko
- 1 arb. š. grūdėtų garstyčių
- 1 arb. š. medaus
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- druskos
- piprų
- citrinos sulčių
- marinuotų svogūnų
Gaminimas
- Iš vakaro pasiruoškite svogūnus: vieną raudonąjį svogūną supjaustykite žiedais, užpilkite apie 50g obuolių sidro acto ir tiek pat verdančio vandens.
- Svogūnai turi būti apsemti, tad acto ir vandens po lygiai galima įpilti ir daugiau priklausomai nuo indo.
- Indą uždarykite ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
- Nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis saldžiąją bulvę.
- Apibarstykite druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 40 min 200 laipsnių orkaitėje, įkaitintoje viršus-apačia.
- Suplėšykite salotas, supjaustykite agurką, sumaišykite viską su medaus-garstyčių padažu (sumaišykite garstyčias, medų, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, šlakelį citrinos sulčių).
- Į lėkštę dėkite salotas, ant viršaus – iškeptą bulvę, silkę, pupeles.
- Puoškite svogūnų žiedais bei kalendra.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Lunchtime Rituals.
Parašykite komentarą