Salotom su lašiša reikės
- 200g lašišos
- 3 virtų burokų
- 1 pakelio šviežių salotų mišinio
- 0.5 žalio agurko (ilgavaisio)
- Lydyto sviesto kepimui
- 1 ryšulėlio šviežių ridikėlių
- 50g tarkuoto džiugo sūrio
- druskos
- pipirų
Padažui reikės
- 2 v. š. garstyčių (ne grūdeliais)
- 2 v. š. medaus
- 2 v. š. citrinos sulčių
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
Burokėlių marinatui reikės
- 100ml acto
- 100g cukraus
- 100ml vandens
Gaminimas
- Užmarinuojame burokėlius: vandenį, actą ir cukrų pakaitiname mažame inde ant silpnos ugnies, kol užvirs.
- Burokėlius supjaustome norimo dydžio kubeliais, užpilame marinatu, uždengiame maistine plevele, kurią prispaudžiame taip, kad priglustų prie burokėlių. Marinuoti apie 5-20 minučių.
- Lašišą iš abiejų pusių pabarstome druska ir pipirais.
- Įkaitiname keptuvę, dedame lydytą sviestą ir kepame lašišą po 2-3min. iš abiejų pusių.
- Supjaustome ridikėlį, agurką, susmulkiname salotų lapus.
- Salotų padažui sumaišome medų, garstyčias ir citrinos sultis.
- Sumaišome padažą su salotomis ir marinuotais burokėliais.
- Ant viršaus dedame keptą lašišą ir pabarstome džiugo sūriu.
- Skanaus!
Parašykite komentarą