
Tunui su salotomis reikės
- 2vnt. tuno filė
- aliejaus kepimui
- sviesto kepimui
Garnyrui reikės
- 1 pakelio šaldytų brokolių
- 1 cukinijos
- 1 avokado
Marinatui reikės
- 4 sutrintų česnako skiltelių
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- druskos ir pipirų
Gaminimas
- Sumaišykite inde česnaką, citrinos sultis, alyvuogių aliejų bei prieskonius.
- Įtrinkite juos į tuno filė – sandariai ją uždarykite inde arba plastikiniame šaldymo maišelyje ir bent 30 minučių palikite šaldytuve pasimarinuoti.
- Išvirkite brokolius.
- Supjaustykite cukiniją ir pakepkite ją ant sviesto su brokoliu. Dėkite druską ir pipirus.
- Nusausinkite tuno filė.
- Įkaitinkite keptuvę iki vidutinio karštumo ugnies, atsargiai įdėkite tuną ir abi jo puses apkepinkite po 4 minutes arba kepkite tol, kol išorė apskrus, bet pats kepsnio vidus dar bus rausvos spalvos.
- Patiekite tuną su pjaustytu avokadu, cukinija, brokoliu.
- Skanaus!
Parašykite komentarą