Varškės apkepui reikės
- 250g riebios varškės
- 2 kiaušinių (kambario temperatūros)
- 2 v. š. erytrotolio
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 100g sviesto arba 50g (jei nemėgstate labai šlapio apkepo)
- 100ml riebios grietinėlės
- 50g kokosų miltų
- šiek tiek vanilės ekstrakto
- 100g becukrio mėlynių džemo
Gaminimas
- Sviestą (kambario temperatūros) supjaustome kubeliais.
- Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
- Varškę pertriname per sietelį, o kokosų miltus persijojame (geriausias būdas norint išgauti purų apkepą).
- Kiaušinių trynius išsukame (su mikseriu) su sviestu ir erytrotoliu.
- Baltymus labai gerai išplakame iki standžių putų.
- Į masę su kiaušinio tryniais sudedame varškę, suberiame miltus, kepimo miltelius, supilame grietinėlę ir viską gerai išmaišome.
- Su šaukštu dedame išplaktus baltymus ir po mažu maišome.
- Pilame vanilės ekstraktą (pagal skonį).
- Masę padaliname į dvi lygias dalis. Vieną dalį pilame į formą ant jos dedame džemą ir užpilame antra dalimi.
- Kepti 180°C temperatūroje 20-30min.
- Skanaus!
Parašykite komentarą