Šios avinžirnių salotos ne tik gaivios bet ir labai maistingos, todėl galima patiekti tiek kaip garnyrą, tiek kaip atskirą lengvą užkandį. Kas norite mažiau kaloringos versijos, galite laisvai atsisakyti sūrio, nes be jo salotos bus tik dar gaivesnės ir dar labiau primins vasarą.
Avinžirnių salotoms reikės
- 0.5 puod. konservuotų avinžirnių
- 80g vyšninių pomidorų
- 1/2 ilgavaisio arba 1-2 trumpavaisių agurkų
- 40g feta sūrio
- 20g juodųjų alyvuogių
- saujos svogūnų laiškų
Salotų užpilui reikės
- 5 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 1 arb. š. medaus
- 1 arb. š. garstyčių
- druskos
- pipirų
Gaminimas
- Vyšninius pomidoriukus bei alyvuoges supjaustome per pusę.
- Agurkus supjaustome kubeliais, susmulkiname svogūnų laiškus.
- Į dubenį dedame avinžirnius, pomidorus, agurkus, alyvuoges bei svogūnų laiškus.
- Sumaišome visus salotų užpilo ingredientus.
- Pilame ant salotų ir viską išmaišome.
- Ant viršaus sutrupiname feta sūrį ir patiekiame.
- Skanaus!
Parašykite komentarą