Kopūstų sriubai ant laužo reikės
- 1 vnt. didesnio žalio kopūsto
- 4 vnt. bulvių
- 2 vnt. morkų
- 1 vnt. svogūno
- 500g vištienos blauzdelių
- lauro lapų
- druskos
- pipirų
- nemaltų juodų pipirų (pagal skonį)
- 2 vnt. žalių kukurūzų
- 3l vandens
Gaminimas
- Sriubą virti ketaus inde, eant vidutinei temperatūrai ant laužo.
- Sultiniui pagaminti įpilti 3l vandens į ketaus puodą, dėti vištieną, lauro lapelius, druską, pipirus ir virti, kol mėsa suminkštėja.
- Kol verda sultinys šiaudeliais supjaustyti kopūstą. Taip pat supjaustyti kubeliais morką, bulvę, svogūną. Kukurūzą galima pjaustyti į keturias lygias dalis.
- Išimti iš sultinio išvirtą vištieną ir atskirti mėsą nuo kaulų.
- Į sultinį dėti supjaustytas daržoves (išskyrus kukurūzą) ir virti puode, kol jos suminkštės.
- Daržovėms išvirus dedame vištienos mėsą, sriubos prieskonius, kukurūzus ir dar paverdame 10 minučių.
- Arba galima kukurūzą pagrilinti ir tada dėti į sriubą.
- Galima patiekti su grietine.
- Skanaus!
Parašykite komentarą