Reikės:
- Pakelio makaronų (geriausiai tinka ramen, jei neturite naudokite spagečius)
- 1L vištienos sultinio
- 500g vištienos filė
- Pagal skonį aitriosios paprikos prieskonių
- Keletos česnako skiltelių
- 20g smulkinto imbiero
- 2 vnt. laiškinių svogūnų
- 100g cukinijų
- 50g morkų
- 2 valg. š. rudojo cukraus
- 6 valg. š. sojų padažo
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. sezamų aliejaus
- 2 valg. š. ryžių acto
- Žiupsnelio druskos
- Pusės citrinos
- Citrinos griežinėlių patiekimui
- 1 valg. š. sezamų sėklų patiekimui
- 30g žemės riešutų užbarstyti ant viršaus patiekimui
Gaminimas:
- Išvirkite norimus makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotes. Geriausiai tinka ramen makaronai.
- Paruoškite vištienos sultinį.
- Vištienos filė apskrudinkite keptuvėje.
- Pasmulkinkite česnaką, laiškinius svogūnus, imbierą, vištienos filė ir viską sudėkite į sultinį kartu su aitriąja paprika.
- Pavirkite ant mažos kaitros 15 minučių.
- Sudėkite makaronus į sultinį, išspauskite pusės citrinos sulčių, šaukštą rudo cukraus, įpilkite 4 šaukštus sojų padažo ir šaukštą ryžių acto.
- Salotoms: tarkuotą ir nusunkta cukiniją ir sutarkuotas morkas sumaišyti su šaukštu cukraus, šaukštu acto, sezamų bei alyvuogių aliejumi, trupučiu citrinos sulčių, 2 šaukštais sojų padažu, druska ir leisti pastovėti, kad skoniai įsigertų, apie pusvalandį.
- Makaronus, dar papjaustytą laiškinį svogūną, citrinos griežinėlius, juostelėmis supjaustytą vištieną ir salotas išskirstykite į dubenėlius.
- Į kiekvieną dubenėlį įpilkite sultinio.
- Pagardinkite ant viršaus užbarščius smulkintų žemės riešutų bei sezamų seklų.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Receptai visiems.
Parašykite komentarą