
Reikės:
- 600g vištienos filė
- 1 nedidelio svogūno
- 1/2 paprikos
- 1 prinokusio mango
- Čili pipiro (jei neturite šviežaus, dėkite malto į padažą)
- 2 v.š. aliejaus
- Druskos ir pipirų
- Mėgiamų azijietiškų makaronų (ryžių, udon, kiaušininių ar kt.)
Padažui:
- 1/2 puodelio apelsinų sulčių
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 2 v.š. sojos padažo
- 3 a.š. medaus
- 1 a.š. tarkuoto imbiero
- 1 v.š. sezamų sėklų
- 1 v.š. krakmolo
Gaminimo eiga:
- Vištieną, svogūną, papriką ir mangą supjaustome kubeliais.
- Visus ingredientus padažui sumaišome.
- Ant didelės ugnies dedame wok arba kitą didelę keptuvę ir supilame aliejų. Gerai įkaitiname.
- Dedame vištieną ir kepame nuolat maišant iki kol apskrunda. Mėsos kubeliai turi nesiliesti – jei keptuvėje neužtenka vietos, kepame per kelis kartus. Taip vištiena apskrus, o ne išvirs garuose.
- Iškepusią vištieną išimame iš keptuvės ir atidedame.
- Į tą pačią keptuvę sudedame svogūną, papriką ir čili pipirą. Nuolat maišant kepame iki kol pradeda skrusti.
- Sudedame atgal į keptuvę vištieną ir supilame gerai išmaišytą padažą. Nuolat maišome iki kol padažas sutirštėja.
- Sudedame į keptuvę paruoštus azijietiškus makaronus, mangą ir vėl gerai išmaišome.
- Pakaitiname kad viskas sušiltų ir tiekiame.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą