Reikės:
- 500g virtų bulvių
- 200g varškės
- 1 kiaušinio
- 2 v.š. krakmolo
- Druskos ir pipirų, pagal skonį
- Aliejaus kepimui
Padažui:
- Saujos grybų
- 50g rūkytos šoninės
- Nedidelio svogūno
- 1 v.š. miltų
- Puodelio pieno
- Druskos ir pipirų, pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Virtas bulves sutriname.
- Įmaišome varškę, kiaušinius ir prieskonius. Gerai pertriname.
- Sudedame krakmolą ir išminkome tešlą.
- Iš tešlos formuojame nedidelius blynelius ir kepame įkaitusiame aliejuje iš abiejų pusių iki blyneliai bus gražios auksinės spalvos.
- Kol blyneliai kepa, pasiruošiame padažą.
- Supjaustome šoninę ir sudedame į įkaitusią keptuvę.
- Svogūnus ir grybus supjaustome smulkiais gabalėliais.
- Kai iš šoninės pradeda išsiskirti riebalai, sudedame svogūną ir kepiname iki kol svogūnai taps permatomi.
- Sudedame grybus ir pakepiname iki kol grybai sukris.
- Dedame šaukštą miltų ir gerai išmaišome.
- Po truputį, vis maišant, supilame pieną, pagardiname prieskoniais ir kaitiname iki kol padažas sutirštėja.
- Padažą pilame ant blynelių ir tiekiame.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Miglė
Ačiū už receptą – puikus! Nereikia mandrų ingredientų, o skonis labai geras!