
Turite pernokusių bananų? Nebėda! Čiupkite juos ir išsikepkite purų bei drėgną bananų pyragą. Tešla lengvai užsimaišo, karamelę padarysite per keletą minučių, tad belieka viską sudėti į kepimo indą ir laukti rezultato. O jis bus nuostabus. Bananų pyragas bus ne tik nepaprastai skanus bet ir atrodys labai gražiai.
O išbandžius šį pyragą, siūlome pabandyti ir mūsų bananų duoną bei palyginti, kuris desertas skanesnis.
Bananų pyrago tešlai reikės
- 2 bananų
- 180g miltų
- 120ml pieno
- 100g cukraus
- 1.5 arb. š. kepimo miltelių
- 0.5 arb. š. druskos
- 0.5 arb. š. cinamono
- 120g sviesto (kambario temperatūros)
- 2 kiaušinių
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto (nebūtina)
Bananų ir karamelės sluoksniui reikės
- 4 bananų
- 50g sviesto
- 100g rudojo cukraus
- 0.25 arb. š. vanilės ekstrakto (nebūtina)
Gaminimas
- Pirmiausia, gaminsime tešlą. Išsukite sviestą su cukrumi iki purios masės.
- Dėkite po vieną kiaušinį kaskart masę gerai išsukdami.
- Bananus sutrinkite šakute ir įmaišykite į sviesto ir cukraus masę.
- Atskirame dubenyje sumaišykite birius produktus.
- Į sviesto masę dedame pusę turimų miltų mišinio ir pilame pusę pieno. Viską išplakame vidutiniu greičiu.
- Tuomet beriame ir pilame likusią dalį, įpilame vanilės ekstrakto, jei naudojame, ir dar kartą viską išplakame iki vientisos masės.
- Toliau ruošiame karamelės sluoksnį.
- Į puodą dedame sviestą, cukrų ir vanilę. Kaitiname ant ugnies, kol masė užvirs. Nuimame nuo viryklės.
- Sviestu ištepame kepimo formą.
- Pilame į dugną karamelę.
- Išdėliojame išilgai per pusę supjaustytas bananų juosteles (perpjauta puse į apačią).
- Galiausiai pilame tešlą ir su lyginame, kad vienodai pasiskirstytų inde.
- Dedame pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie 50 minučių.
- Pyragu iškepus, paliekame jė keletai minučių atvėsti.
- Galiausiai dedame ant lepimo indo lėkštę ar padėklą ir išverčiame pyragą.
- Skanaus!
Parašykite komentarą