Varškės vyniotiniui reikės
- 4 kiaušinių
- 4 v. š. cukraus
- 4 v. š. miltų
- 2 a.š. cukraus
- 50ml vandens
Varškės vyniotinio įdarui reikės
- 220g varškės
- 160g sviesto
- 220g kondensuoto pieno
Gaminimas
- Kiaušinių trynius iki baltumo išsukti su cukrumi. Sudėti persijotus miltus. Išmaišyti.
- Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai šaukštu įmaišyti į trynių masę. Nepermaišyti, kad baltymai nesubliūkštų.
- Ant kepimo popieriaus 30×40cm supilti masę, išlyginti. Ir kepti 180C įkaitintoje orkaitėje 11 minučių.
- Tik ištraukus iš orkaitės, su visu kepimo popieriumi dar karštą susukti.
- Palikti ramybėje, kol atvės.
- Kambario temperatūros sviestą išmaišyti iki purumo, sudėti per sietelį pertrintą varškę, kondensuotą pieną. Išmaišyti.
- Jei biskvitas jau pravėso, išvynioti nuimant kepimo popierių ir sulaistyti ar konditeriniu šepetėliu sutepti cukraus ir vandens mišiniu.
- Ant viso biskvito ploto užtepti varškės kremą ir vėl susukti.
- Suvynioti į tą patį kepimo popierių.
- Padėti šaltai, kad sustingtų kremas.
- Kadangi biskvitas sulaistytas ir kremas sunkus, tai vyniotinis šaldamas plokštėja. Jei norit apvalesnių formų, karts nuo karto jį rankomis paformuokit suspaudžiant iš šonų.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame papipirink.
Parašykite komentarą