Ingridientai
- 6-8 bulvės
- 200g pievagrybių
- 1 svogūnas
- 150ml pieno
- 2 v.š. sviesto
- 50g tarkuoto parmezano sūrio
- 30g petražolių
- druska ir pipirai
Gaminimas
Bulves nulupame ir supjaustome kuo smulkiau, kad greičiau išvirtų. Sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu ir verdame kol bulvės suminkštėja.
Susmulkiname svogūną petražoles.
Pievagrybius supjaustome.
Kol bulvės verda, keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame svogūną, kurį kepame ant silpnos ugnies apie 3 minutes. Po trijų minučių sudedame pievagrybius ir kepame dar keletą minučių.
Išvirtas bulves nusausiname.
Į puodą su bulvėmis sudedame apkeptus pievagrybius, beriame druskos ir pipirų, sudedame likusį sviestą, pilame pieną ir suberiame parmezano sūrį. Viską sutriname elektriniu smulkintuvu iki purios, vientisos košės.
Sudedame smulkintas petražoles, išmaišome šaukštu ir dar porai minučių dedame ant silpnos ugnies.
Bulvių ir pievagrybių košę patiekiame su mėgiamais kepsniais bei salotomis.
Parašykite komentarą