Ingridientai
- 10 bulvių
- 1 poras
- 120g džiovintų grybų
- 50ml balto sauso vyno
- 1 a.š. džiovintų krapų
- 3 v.š. sviesto
- 200ml pieno
- 200ml grietinėlės
- 0,5-1 v.š. miltų
- 0,25 a.š. malto muskato
- druska ir pipirai
Gaminimas
Džiovintus grybus pamerkiame į virintą vandenį bent dviems valandoms.
Bulves nulupame, išverdame ir, nusausinę, sutriname kartu su pienu, džiovintais krapais, 1 šaukštu sviesto ir žiupsneliu druskos.
Keptuvėje išlydome pora šaukštų sviesto ir sudedame smulkintą porą, kurį ant vidutinės ugnies kepame pora minučių.Sudedame nusausintus grybus ir ant silpnos ugnies kepame dar 2-3 minutes. Supilame vyną ir kaitiname grybus kol nugaruoja didesnė dalis vyno.
Beriame druskos ir pipirų, subeiame muskatą, miltus ir išmaišome. Pilame grietinėlę ir šaukštu visą laiką maišydami kaitiname padažą kol pradedame tirštėti. Neleidžiame padažui užvirti.
Patiekdami į lėkštę dedame bulvių košės ir ant viršaus dedame džiovintų grybų su grietinėlės padažu.
Parašykite komentarą