• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Bulvių košė su džiovintais grybais ir porais

2012-09-03 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 10 bulvių
  • 1 poras
  • 120g džiovintų grybų
  • 50ml balto sauso vyno
  • 1 a.š. džiovintų krapų
  • 3 v.š. sviesto
  • 200ml pieno
  • 200ml grietinėlės
  • 0,5-1 v.š. miltų
  • 0,25 a.š. malto muskato
  • druska ir pipirai

Gaminimas


Džiovintus grybus pamerkiame į virintą vandenį bent dviems valandoms.
Bulves nulupame, išverdame ir, nusausinę, sutriname kartu su pienu, džiovintais krapais, 1 šaukštu sviesto ir žiupsneliu druskos.
Keptuvėje išlydome pora šaukštų sviesto ir sudedame smulkintą porą, kurį ant vidutinės ugnies kepame pora minučių.Sudedame nusausintus grybus ir ant silpnos ugnies kepame dar 2-3 minutes. Supilame vyną ir kaitiname grybus kol nugaruoja didesnė dalis vyno.
Beriame druskos ir pipirų, subeiame muskatą, miltus ir išmaišome. Pilame grietinėlę ir šaukštu visą laiką maišydami kaitiname padažą kol pradedame tirštėti. Neleidžiame padažui užvirti.
Patiekdami į lėkštę dedame bulvių košės ir ant viršaus dedame džiovintų grybų su grietinėlės padažu.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: baltas vynas, bulvės, džiūvėsiai, grietinėlė, grybai, krapai, miltai, muskatas, pienas, sviestas

 

Panašūs receptai

Žiediniai kopūstai kokosų piene
Žiediniai kopūstai kokosų piene
Cukinijos su feta ir žemės riešutais
Cukinijos su feta ir žemės riešutais
Tortilijos su špinatais ir pupelėm⁣is
Tortilijos su špinatais ir pupelėm⁣is

Previous Post: « Pupelių troškinys su vištiena
Sekantis įrašas: Prieskoniai picai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Silkės ir varškės aptepas užkandžiams Silkės ir varškės aptepas užkandžiams
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt