• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Citrininiai ledų pyragaičiai

2023-02-05 by Kulinarė Palikti komentarą

Citrininiai ledų pyragaičiai

Gaivinantis ir lengvai paruošiamas ledų desertas. Pamalonins ne tik karštomis vasaros dienomis, bet ir netikėtai užsukus švenčiams, kai norisi nustebinti netikėtu desertu prie kavos ar arbatos.

Desertui reikės

  • 1 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 6 kiaušinių trynių
  • 1 puodelio citrinų sulčių (geriausia šviežiai spaustų)
  • 1 puodelio cukraus
  • 300g sausainių
  • 200g sviesto
  • 900ml vanilinių ledų
  • Druskos

Gaminimas

  1. Į puodą sudedame kiaušinio trynius, cukrų ir supilame citrinų sultis.
  2. Nuolat maišydami kaitiname apie 8 minutes ant labai silpnos ugnies, kol cukrus ištirps ir gausime vientisą masę.
  3. Tada nedidelėmis dalimis, nuolat maišydami, dedame beveik visą (paliekame sausainiams) sviestą.
  4. Nuimame citrinų masę nuo ugnies ir perkošiame per sietelį.
  5. Dedame pusę šaukštelio tarkuotos žievelės, žiupsnelį druskos ir viską dar kartą išmaišome.
  6. Pastatome puodą į ledinį vandenį arba ledukų indą ir maišydami pilnai atvėsiname masę.
  7. Blenderiu susmulkiname sausainius ir sumaišome su tirpintu sviestu bei likusia citrinos žievele.
  8. Imame kepimo ar kokį kitą indą ir išklojame folija. Jei reikia, patepame riebalais, kad nepriliptų.
  9. Pilame sausainių masę ir gerai suspaudžiame prie dugno.
  10. Dedame suminkštėjusius ledus ir paskleidžiame tolygiai po visą indą.
  11. Tada galiausiai, ant viršaus supilame citrinų masę.
  12. Dedame indą į šaldymo kamerą ir laikome bent 4 valandas, kol sustings.
  13. Desertui sušalus, supjaustome nedideliai gabalėliais ir patiekdami pabarstome cukraus pudra.
  14. Skanaus!

Už receptą dėkojame Mindaugui.

Kategorijos:Desertai, Kiti desertai, Patiekalai ir jų receptai

 

Panašūs receptai

Naminiai morengai
Naminiai morengai
Šokoladiniai - bananiniai avižiniai batonėliai
Šokoladiniai – bananiniai avižiniai batonėliai
Cinamoninė granola
Cinamoninė granola

Previous Post: « Nuo kaulo byrančios troškintos anties kulšelės
Sekantis įrašas: Troškinti jautienos šonkauliukai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt