
Gaivinantis ir lengvai paruošiamas ledų desertas. Pamalonins ne tik karštomis vasaros dienomis, bet ir netikėtai užsukus švenčiams, kai norisi nustebinti netikėtu desertu prie kavos ar arbatos.
Desertui reikės
- 1 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės
- 6 kiaušinių trynių
- 1 puodelio citrinų sulčių (geriausia šviežiai spaustų)
- 1 puodelio cukraus
- 300g sausainių
- 200g sviesto
- 900ml vanilinių ledų
- Druskos
Gaminimas
- Į puodą sudedame kiaušinio trynius, cukrų ir supilame citrinų sultis.
- Nuolat maišydami kaitiname apie 8 minutes ant labai silpnos ugnies, kol cukrus ištirps ir gausime vientisą masę.
- Tada nedidelėmis dalimis, nuolat maišydami, dedame beveik visą (paliekame sausainiams) sviestą.
- Nuimame citrinų masę nuo ugnies ir perkošiame per sietelį.
- Dedame pusę šaukštelio tarkuotos žievelės, žiupsnelį druskos ir viską dar kartą išmaišome.
- Pastatome puodą į ledinį vandenį arba ledukų indą ir maišydami pilnai atvėsiname masę.
- Blenderiu susmulkiname sausainius ir sumaišome su tirpintu sviestu bei likusia citrinos žievele.
- Imame kepimo ar kokį kitą indą ir išklojame folija. Jei reikia, patepame riebalais, kad nepriliptų.
- Pilame sausainių masę ir gerai suspaudžiame prie dugno.
- Dedame suminkštėjusius ledus ir paskleidžiame tolygiai po visą indą.
- Tada galiausiai, ant viršaus supilame citrinų masę.
- Dedame indą į šaldymo kamerą ir laikome bent 4 valandas, kol sustings.
- Desertui sušalus, supjaustome nedideliai gabalėliais ir patiekdami pabarstome cukraus pudra.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Mindaugui.
Parašykite komentarą