
Ingridientai
- Vanilės ekstrakto – 1.5 arbatinio šaukštelio
- Sviesto – 60g
- Kiaušinių – 2vnt
- Krakmolo (kukurūzų) – 2 šaukštai
- Kreminio sūrio – 400g
- Cukraus – 120g
- Grietinės (30%) – 200g
- Citrinų – 0.5vnt
- Grietinėlės (36%) – 150ml
- Sausainių (Selga) – 120g
Gaminimas
- Blenderyje susmulkiname sausainius ir sumaišome su ištirpintu sviestu.
- Padengiame kepimo indo dugną trupintais sausainiais ir gerai prispaudžiame prie dugno.
- Kepimo indo šonus ištepame sviestu ir padengiame kepimo popieriumi.
- Taip pat indo apačią apvyniojame folija, kad įdėjus į vandenį, jo nepatektų į pyragą.
- Dedame į indą kreminį sūrį ir cukrų ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
- Dedame grietinę ir vėl viską gerai išmaišome.
- Pilame grietinėlę ir vėl maišome.
- Įmaišome po vieną kiaušinį.
- Po to įmaišome krakmolą ir vanilės ekstraktą.
- Galiausiai įspaudžiame citrinos sulčių ir paskutinį kartą viską dar išmaišome.
- Pilame masę į kepimo indą ant sausainių ir tolygiai paskirstome.
- Dedame indą į kepimo skardą su trupučiu vandens ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
- Tada temperatūrą sumažiname iki 150 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.
- Galiausiai orkaitę visiškai išjungiame ir paliekame tortą viduje dar apie valandą.
- Galiausiai išimame, paliekame atvėsti ir dedame į šaldytuvą 6 valandoms.
- Skanaus!
Parašykite komentarą