Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai
- Pieno – 80ml
- Kvietinių miltų – 150g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Morkų – 4vnt.
- Muskato – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Kepimo miltelių – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Rudojo cukraus – 100g
- Valgomosios sodos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Razinų – 75g
- Bananų – 1vnt.
- Avižinių dribsnių – 90g
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 200°C.
- Keksiukų skardą ištepame riebalais.
- Dideliame inde sumaišome miltus, cukrų, sodą, kepimo miltelius, muskatą bei druską, kol gausime vientisą tešlą be gumuliukų.
- Įmaišome avižas bei razinas.
- Pilame aliejų bei pieną. Sudedame tarkuotas morkas, kiaušinį ir trintą bananą. Viską gerai išmaišome.
- Pilame tešlą į keksiukų formeles, užpildydami 1/2 talpos.
- Dedame į orkaitę ir kepame apie 23-25 minutes, kol iškeps vidurys.
- Keksiukus patiekiame šiltus.
Parašykite komentarą