• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Šokoladinis suflė

2018-07-01 by Kulinarė Palikti komentarą

Šokoladinis suflė

Ingridientai

  • Cukraus pudros – 0.1 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušinių – 1vnt
  • Cukraus – 4 šaukštai
  • Juodojo šokolado (70%) – 30g
  • Pieno – 0.38 puodelio
  • Sviesto – 3 šaukštai
  • Kvietinių miltų – 1.5 šaukšto

Gaminimas

  • Ištepame indelius ištirpintu sviestu ir dedame trumpam į šaldytuvą.
  • Virš karšto vandens (ne verdančio!) pastatome dubenį ir sudedame laužytą šokoladą.
  • Nedidelėje keptuvėje ar kitame inde ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą.
  • Dedame miltus ir nuolat maišydami pakepame, kol gausime košytę.
  • Sumažiname ugnį ir supilame šaltą pieną. Toliau maišome nesustodami, kol miltai įsimaišo į pieną, viskas grįžtą į normalią temperatūrą ir sutirštėja.
  • Nuimame nuo ugnies ir gautą tešlą greitai dedame ant šokolado. Jei norite pikantiškesnio skonio, galima pagardinti žiupsneliu druskos ir kajeno pipirais.
  • Imame mentelę ir sumaišome iki vientisos masės.
  • Tuomet dedame kiaušinio trynius (1-2 porcijoms – 1 trynys, 3-4 porcijoms – 2 tryniai) ir dar kartą gerai išmaišome. Paliekame dubenį virš karšto vandens, kad šokoladas nesukietėtų. Įsitikinkite, kad vanduo ne per karštas!
  • Į atskirą dubenį sudedame visų kiaušinių baltymus ir pradedame plakti iki baltumo.
  • Tada dedame apie ketvirtadalį arba trečdalį cukraus ir vėl paplakame apie 30 sekundžių. Ir taip, kol subersime visą cukrų.
  • Baltymus plakame, kol įgaus tvirtesnę kreminę konsistenciją, bet ne per daug tvirtą. Turite gauti tarpinį variantą.
  • Nuimame dubenį su šokoladu nuo vandens. Dedame į šokoladą kiek mažiau nei pusę turimo kiaušinio baltymo ir viską išmaišome iki vientisos konsistencijos.
  • Galiausiai sudedame likusius baltymus ir šį kartą jau lengvai ir atsargiai juos įmaišome į šokoladą, kol vėl turėsime vientisą masę.
  • Išimame indelius iš šaldytuvo ir dar kartą kruopščiai ištepame sviestu. Tada į vidų beriame cukrų ir pavertę iš šoną, sukame ratu, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų po visą indelį. O likučius išberiame lauk.
  • Supilame tešlą į indelius ir jei reikia nuvalome kraštelius, nes kitaip mūsų suflė gali neiškilti.
  • Dedame ant kepimo skardos ir į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepame apie 12-15 minučių.
  • DĖMESIO! Tiek dėdami indelius į orkaitę, tiek kepant stenkitės nedaryti staigių judesių ar kratyti, nes suflė labai greitai gali sukristi. Taip pat, jokiu būdu kepant neatidarinėkite orkaitės durelių.
  • Desertui iškepus, sudėkite į lėkštutes, pabarstykite cukraus pudra. Jei norite, papuoškite uogomis ar paskaninkite ledais. Valgyti nedelsiant!
  • Skanaus!

Kategorijos:Desertai, Kiti desertai, Patiekalai ir jų receptai, Prancūzų, Virtuvės

 

Panašūs receptai

Sabayon
Sabayon (Zabaglione)
Šokoladiniai - bananiniai avižiniai batonėliai
Šokoladiniai – bananiniai avižiniai batonėliai
Cinamoninė granola
Cinamoninė granola

Previous Post: « Bananų ir riešutų sviesto pudingas su Chia sėklomis
Sekantis įrašas: Avižinė košė su cukinijomis »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt