Ingridientai
- Cukraus pudros – 0.1 arbatinio šaukštelio
- Kiaušinių – 1vnt
- Cukraus – 4 šaukštai
- Juodojo šokolado (70%) – 30g
- Pieno – 0.38 puodelio
- Sviesto – 3 šaukštai
- Kvietinių miltų – 1.5 šaukšto
Gaminimas
- Ištepame indelius ištirpintu sviestu ir dedame trumpam į šaldytuvą.
- Virš karšto vandens (ne verdančio!) pastatome dubenį ir sudedame laužytą šokoladą.
- Nedidelėje keptuvėje ar kitame inde ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą.
- Dedame miltus ir nuolat maišydami pakepame, kol gausime košytę.
- Sumažiname ugnį ir supilame šaltą pieną. Toliau maišome nesustodami, kol miltai įsimaišo į pieną, viskas grįžtą į normalią temperatūrą ir sutirštėja.
- Nuimame nuo ugnies ir gautą tešlą greitai dedame ant šokolado. Jei norite pikantiškesnio skonio, galima pagardinti žiupsneliu druskos ir kajeno pipirais.
- Imame mentelę ir sumaišome iki vientisos masės.
- Tuomet dedame kiaušinio trynius (1-2 porcijoms – 1 trynys, 3-4 porcijoms – 2 tryniai) ir dar kartą gerai išmaišome. Paliekame dubenį virš karšto vandens, kad šokoladas nesukietėtų. Įsitikinkite, kad vanduo ne per karštas!
- Į atskirą dubenį sudedame visų kiaušinių baltymus ir pradedame plakti iki baltumo.
- Tada dedame apie ketvirtadalį arba trečdalį cukraus ir vėl paplakame apie 30 sekundžių. Ir taip, kol subersime visą cukrų.
- Baltymus plakame, kol įgaus tvirtesnę kreminę konsistenciją, bet ne per daug tvirtą. Turite gauti tarpinį variantą.
- Nuimame dubenį su šokoladu nuo vandens. Dedame į šokoladą kiek mažiau nei pusę turimo kiaušinio baltymo ir viską išmaišome iki vientisos konsistencijos.
- Galiausiai sudedame likusius baltymus ir šį kartą jau lengvai ir atsargiai juos įmaišome į šokoladą, kol vėl turėsime vientisą masę.
- Išimame indelius iš šaldytuvo ir dar kartą kruopščiai ištepame sviestu. Tada į vidų beriame cukrų ir pavertę iš šoną, sukame ratu, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų po visą indelį. O likučius išberiame lauk.
- Supilame tešlą į indelius ir jei reikia nuvalome kraštelius, nes kitaip mūsų suflė gali neiškilti.
- Dedame ant kepimo skardos ir į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepame apie 12-15 minučių.
- DĖMESIO! Tiek dėdami indelius į orkaitę, tiek kepant stenkitės nedaryti staigių judesių ar kratyti, nes suflė labai greitai gali sukristi. Taip pat, jokiu būdu kepant neatidarinėkite orkaitės durelių.
- Desertui iškepus, sudėkite į lėkštutes, pabarstykite cukraus pudra. Jei norite, papuoškite uogomis ar paskaninkite ledais. Valgyti nedelsiant!
- Skanaus!
Parašykite komentarą