Ingredientai:
- 50 g. nevirtų grikių
- 60 g. brokolių
- 100 g. varškės (sausesnės)
- 1 kiaušinis
- 2 česnako skiltelės
- 0.5 а.š. džiovintų bazilikų
- Druska (pagal skonį)
- 1 valg. šaukštas tarkuoto kietojo sūrio
Padažui:
- 3 valg. šaukštai graikiško jogurto
- 1 а.š. smulkintų krapų
- 1 trumpavaisis agurkas (arba panašaus ilgio ilgavaisio galiukas)
- Druska, juodieji pipirai (pagal skonį)
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- 1 česnako skiltelė
Patiekimui:
- Sultenės,
- vyšniniai pomidorai
Paruošimas:
- Brokoliai dedami į verdantį vandenį ir apverdami 1 min. Atvėsinus supjaustomi nedideliais gabaliukais.
- Grikiai išverdami su druska jų neperverdant, šiek tiek atvėsinami ir sutrinami plaktuve (gali likti nedidelė dalis nesutrintų kruopų).
- Atskirame inde sumaišoma varškė, kiaušinis, išspaustos česnakų skiltelės, bazilikai, druska bei kietasis sūris.
- Gauta masė sumaišoma su grikiais, įmaišomi brokoliai.
- Šlapiomis rankomis formuojami norimo dydžio kotletukai, kurie dedami ant kepimo popieriaus ir kepami 30 min. 180 C įkaitintoje orkaitėje.
Padažo paruošimas:
- Agurkas sutarkuojamas stambia tarka ir išspaudžiamos jo sultys.
- Likę ingredientai sumaišomi tarpusavyje, įmaišomas išspaustas agurkas.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – tina_gamina.
Parašykite komentarą