Keptų ananasų salotos – vasariškai gaivinantis patiekalas, kuris savo skoniu palepins tiek jūsų, tiek jūsų svečių gomurį.
Keptų ananasų salotoms reikės:
- 1/2 ananaso
- 1 vnt. burratos
- Saujelės/pundelio gražgarsčių
- 1 а.š. ghee sviesto
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 1 v.š. sojų padažo
- 1 a.š. česnakų granulių arba vienos skiltelės spausto česnako
- 1 a.š. skysto medaus
- 1 v.š. balzaminio padažo
Gaminimas:
- Ananasas supjaustomas juostelėmis (~1 cm.storio).
- Keptuvėje įkaitinamas ghee sviestas, dedamas ananasas.
- Skrudinama ir vartoma, kol visos pusės bus parudavusios.
- Tuomet pilamas sojų padažas, citrinos sultys, medus, viskas išmaišoma.
- Dedamas česnakas, pakepama 3-5 min.
- Iškepę ananasai patiekiami su šviežiu Burrata bei gražgarstėmis.
- Apšlakstoma balzaminiu padažu.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – tina_gamina.
Parašykite komentarą