Ingridientai
- 400g penne makaronų
- 800g kalafioro
- 80g graikinių riešutų
- 5 skiltelės česnako
- 100g parmezano sūrio
- 3 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių.
Kalafiorus susmulkiname mažomis šakelėmis ir dubenyje sumaišome su aliejumi ir įspaustais česnakais. Maišome rankomis, kad kuo geriau pasiskirstytų česnakas. Paruoštus kalafiorus beriame į kepimo skardą ir dedame 15 minučių į orkaitę.
Iškeptus kalafiorus beriame į dubenį su išvirtais makaronais, beriame pasmulkintus riešutus, šaukštą aliejaus, truputį druskos ir pipirų ir išmaišome.
Makaronus su kalafiorais dedame į lėkštę ir pabarstome tarkuotu parmezanu.
Parašykite komentarą