• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Makaronai su sūriu

2010-09-20 by Kulinarė Palikti komentarą

Makaronai su sūriu

Ingridientai

  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Garstyčių – 0.33 šaukštai
  • Pieno – 500ml
  • Parmezano sūrio – 50g
  • Džiūvėsėlių – 50g
  • Makaronų – 350g
  • Cheddar sūrio – 180g
  • Kvietinių miltų – 2 šaukštai
  • Česnako skiltelių – 2vnt.
  • Sviesto – 1 šaukštas
  • Svogūnų – 1vnt.

Gaminimas

  1. Susmulkiname svogūną bei česnaką.
  2. Į puodą pilame pieną, į jį sudedame svogūną bei česnaką ir ant silpnos ugnies kaitiname beveik iki virimo temperatūros. Pienui dar neužvirus nuimame nuo ugnies.
  3. Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, nusausiname ir sudedame į kepimo indą.
  4. Keptuvėje išlydome sviestą ir suberiame miltus.
  5. Po 30 sekundžių pilame karštą pieną ir išmaišome. Ant silpnos ugnies verdame padažą kol jis sutirštėja.
  6. Į padažą sudedame tarkuotą čederio (fermentinį) sūrį ir garstyčias.
  7. Išsilydžius sūriui padažą pilame ant makaronų. Ant viršaus beriame džiūvėsių bei tarkuotą parmenzano sūrį.
  8. Dedame makaronus į orkaitę, kur kepame apie 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Kategorijos:Makaronų receptai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: čederio sūris, česnakas, džiūvėsiai, fermentinis sūris, garstyčios, makaronai, miltai, parmezano sūris, pienas, sviestas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Keto lazanija
Keto lazanija
Makaronai su jautienos faršu
Makaronai su jautienos faršu
Feta pomidoriukais ir špinatais įdarytos makaronų kriauklės
Feta pomidoriukais ir špinatais įdarytos makaronų kriauklės

Previous Post: « Lietuviškas karbonadas
Sekantis įrašas: Meksikietiškos tuno salotos »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt