Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Garstyčių – 0.33 šaukštai
- Pieno – 500ml
- Parmezano sūrio – 50g
- Džiūvėsėlių – 50g
- Makaronų – 350g
- Cheddar sūrio – 180g
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Sviesto – 1 šaukštas
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Susmulkiname svogūną bei česnaką.
- Į puodą pilame pieną, į jį sudedame svogūną bei česnaką ir ant silpnos ugnies kaitiname beveik iki virimo temperatūros. Pienui dar neužvirus nuimame nuo ugnies.
- Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, nusausiname ir sudedame į kepimo indą.
- Keptuvėje išlydome sviestą ir suberiame miltus.
- Po 30 sekundžių pilame karštą pieną ir išmaišome. Ant silpnos ugnies verdame padažą kol jis sutirštėja.
- Į padažą sudedame tarkuotą čederio (fermentinį) sūrį ir garstyčias.
- Išsilydžius sūriui padažą pilame ant makaronų. Ant viršaus beriame džiūvėsių bei tarkuotą parmenzano sūrį.
- Dedame makaronus į orkaitę, kur kepame apie 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Parašykite komentarą