• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Makaronai su sūriu

2010-09-20 by Kulinarė Palikti komentarą

Makaronai su sūriu

Ingridientai

  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Garstyčių – 0.33 šaukštai
  • Pieno – 500ml
  • Parmezano sūrio – 50g
  • Džiūvėsėlių – 50g
  • Makaronų – 350g
  • Cheddar sūrio – 180g
  • Kvietinių miltų – 2 šaukštai
  • Česnako skiltelių – 2vnt.
  • Sviesto – 1 šaukštas
  • Svogūnų – 1vnt.

Gaminimas

  1. Susmulkiname svogūną bei česnaką.
  2. Į puodą pilame pieną, į jį sudedame svogūną bei česnaką ir ant silpnos ugnies kaitiname beveik iki virimo temperatūros. Pienui dar neužvirus nuimame nuo ugnies.
  3. Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, nusausiname ir sudedame į kepimo indą.
  4. Keptuvėje išlydome sviestą ir suberiame miltus.
  5. Po 30 sekundžių pilame karštą pieną ir išmaišome. Ant silpnos ugnies verdame padažą kol jis sutirštėja.
  6. Į padažą sudedame tarkuotą čederio (fermentinį) sūrį ir garstyčias.
  7. Išsilydžius sūriui padažą pilame ant makaronų. Ant viršaus beriame džiūvėsių bei tarkuotą parmenzano sūrį.
  8. Dedame makaronus į orkaitę, kur kepame apie 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Kategorijos:Makaronų receptai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: čederio sūris, česnakas, džiūvėsiai, fermentinis sūris, garstyčios, makaronai, miltai, parmezano sūris, pienas, sviestas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Feta pomidoriukais ir špinatais įdarytos makaronų kriauklės
Feta pomidoriukais ir špinatais įdarytos makaronų kriauklės
Ravioli su varške, špinatais ir kiaušinio tryniu
Ravioli su varške, špinatais ir kiaušinio tryniu
Greita lazanija arba lakštinių makaronų apkepas
Greita lazanija arba lakštinių makaronų apkepas

Previous Post: « Lietuviškas karbonadas
Sekantis įrašas: Meksikietiškos tuno salotos »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt