Ingridientai
- 300g farfalle makaronų
- 1 cukinija (nedidelė)
- 1 raudonas čili pipiras
- 100g fermentinio sūrio
- 100g grietinės
- 70ml vandens
- 1 v.š. miltų
- 100g kiaulienos šoninės
- 5 pievagrybiai
- 3 skiltelės česnako
- 2 v.š. sviesto
- druska ir pipirai
Gaminimas
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Cukiniją supjaustome arba labai plonais griežinėliais arba skustuku plonomis juostelėmis.
Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame griežinėliais pjaustytą čili pipirą bei smulkintą česnaką ir kepame juos apie 2 minutes ant stiprios ugnies. Po poros minučių suberiame miltus, beriame druskos ir pipirų, užpilame vandeniu ir sudedame grietinę. Padažą išmaišome ir pakaitiname apie 1-2 minutes ant vidutinės ugnies (nereikia,kad padažas užvirtų).
Makaronus sudedame į kepimo indą (geriau būtų dėti į nedidelius indelius, kiekvieną porciją atskirai) ir užpilame paruoštu padažu.
Kiaulienos šoninę supjaustome nedidelėmis juostelėmis ir sudedame į įkaitintą keptuvę ir kepame apie 3 minutes. Į keptuvę su šonine sudedame pjaustytus pievagrybius, ir cukinijas. Mėsą su daržovėmis kepame dar 2-3 minutes.
Į kiekvieną kepimo indą su makaronais dedame po lygiai šonines su pievagrybiais ir cukinijų.
Sutarkuojame fermentinį sūrį ir užbarstome ant makaronų su šonine bei cukinijomis.
Kišame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 minutes.
Makaronus, užkeptus su cukinijomis ir čili pipirais, patiekiame šiltus.
Parašykite komentarą