Ingridientai
- 350g farfalle makaronų
- 600g kalakutienos faršo
- 1 kiaušinis
- 50g džiūvėsių
- 2 česnako skiltelės
- 200g grietinėlės
- 70g parmezano sūrio
- 1,5 v.š. miltų
- 200g burokėlių lapelių (šviežių)
- 150ml aliejaus
- 2 v.š. sviesto
- 50g graikinių riešutų
- druska ir pipirai
Gaminimas
Pagal nurodymus ant pakuotės išverdame makaronus, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Kalakutienos faršą sumaišome su džiūvėsiais, kiaušiniu, skiltele smulkinto česnako, žiupsneliu druskos ir pipirų.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame drėgnomis rankomis suformuotus mažus kukuliukus (maždaug iš 1 a.š. faršo), kuriuos kepame po 4-6 minutes, kol iš visų pusių apskrunda. Iškeptus kukuliukus sudedame į dubenį ir laikome šiltai.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame pjaustytus burokėlių lapelius, kuriuos kepame 1-2 minutes. Sudedame smulkintą česnaką, beriame miltus, sudedame graikinius riešutus (smulkintus) ir po minutės viską užpilame 50ml-70ml vandens. Išmaišome. Dar po minutės supilame grietinėlę, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir ant silpnos ugnies kaitiname apie 4-6 minutes.
Patiekdami į lėkštę dedame išvirtų makaronų, dedame po keletą kalakutienos kukuliukų ir viską užpilame padažu. Pabarstome tarkuotu parmezano sūriu ir patiekiame.
Parašykite komentarą