Sveikesnis meksikietiško meniu variantas bei puikus būdas išnaudoti likučius!
P.S. paprikas galima keisti nedidelėmis cukinijomis 🙂
Meksikietiškoms paprikoms reikės
- 2 vidutinių paprikų
- 200g konservuotų raudonųjų pupelių
- 200g jautienos faršo
- 100g tarkuoto sūrio
- 1 nedidleio svogūno
- Ghee sviesto kepimui
- Meksikietiškų prieskonių (arba, po 0,25 a.š. Druskos, saldžiosios paprikos miltelių, česnako miltelių, aitriosios rūkytos paprikos miltelių (galima nedėti, jei nemėgstama aštrumo)
- Jelapeno paprikos griežinėlių (nebūtina)
Gaminimo eiga
- Ant nedidelės ugnies pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštės.
- Sudėkite susmulkintą faršą, prieskonius, kepkite smulkindami, kol faršas pilnai iškeps.
- Sudėkite pupeles į tą pačią keptuvę, išmaišykite.
- Nuplaukite paprikas, perpjaukite pusiau ir išskobkite vidų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, viršus-apačia rėžimu.
- Dėkite į paprikų vidų faršo įdarą (be išsiskyrusio skysčio).
- Paprikas dėkite į kepimo indą ir uždenkite folija.
- Kepkite 30 minučių.
- Nuimkite foliją, berkite tarkuotą sūrį ant įdarytų paprikų viršaus, dėkite jelapenio paprikos griežinėlius.
- Kepkite dar 10 minučių jau be folijos.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Lunchtime Rituals.
Parašykite komentarą