Ingridientai
*300g šaldytų žirnelių
*500g kiaulienos faršo
*500g sluoksniuotos tešlos
*3 v.š. sviesto
*2 v.š. grietinės
*1 v.š. miltų
*2 skiltelės česnako
*0,5 a.š. ciberžolės
*0,25 a.š. garstyčių miltelių
*0,25 a.š. čili prieskonių
*druska ir pipirai
Gaminimas
:
Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
Faršą sumaišome su smulkintu česnaku, žiupsniu druskos ir pipirų.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame žirnelius, kuriuos kepame apie 5 minutes. Suminkštėjus žirneliams beriame ciberžolę, garstyčių miltelius, čili prieskonius, truputį druskos, miltus ir po minutės grietinę. Viską išmaišome, porą minučių troškiname ir nuimame nuo ugnies.
Kepimo indą išklojame sluoksniuota tešla ir į vidų sudedame paruoštą žalią faršą (ne daugiau kaip 2cm storio). Ant faršo dedame apkeptus žirnelius su prieskoniais ir viską užklojame sluoksniuotos tešlos lakštu. Kad pyragas “neatsidarytų” tešlos kraštus suspaudžiame.
Dedame kepimo indą į orkaitę ir kepame apie 30-35 minutes.
Prieš patiekdami faršo ir žirnelių pyragą su sluoksniuota tešla bent 5-7 minutes vėsiname.
Parašykite komentarą