
Ingridientai
- 1kg pomidorų
- 2 svogūnai
- 4 česnako skiltelės
- 1,2l sultinio
- 2 čili pipirai
- 0,5 a.š. peletrūno
- 2 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame vieną smulkintą svogūną, du čili pipirus, česnakus ir kepame viską apie 5 minutes.
Pomidorus ir likusį svogūną supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą su sultiniu ir verdame apie 20 minučių. Po 20 minučių puodą nuimame nuo ugnies ir elektriniu smulkintuvu pomidorus su svogūnu sutriname iki vientisos masės.
Į puodą sudedame keptus svogūnus su čili pipirais, beriame druskos ir pipirų ir verdame dar 20 minučių. Iki virimo pabaigos likus 5-7 minutėms suberiame peletrūną, išmaišome ir pabaigiame virti sriubą.
Trintą aštrią pomidorų sriubą patiekiame tiek šiltą tiek šaltą su skrudinta balta duona.
Parašykite komentarą