Sviestinio moliūgo sriubai reikės
- 1 sviestinio moliūgo
- 1 morkos
- 1 svogūno
- Aliejaus
- Druskos
- Pipirų
- 1 obuolio
- 500ml vištienos sultinio
- 200ml grietinėlės
- Baltos duonos skrebučių
- Kepintų moliūgų sėklų
- Šalto rūkymo šoninės (pakepintos)
- Cinamono
Gaminimas
- Nuluptus moliūgą ir morką supjaustyti kubeliais, o nuluptą svogūną į 4 dalis.
- Daržoves berti į kepimo indą, apšlakstyti aluvuogių aliejum, padruskinti, papipirinti ir dėti į 180 C orkaitę su vėjeliu 20min.
- Po 20min. į tą patį kepimo indą įdėti nuluptą, išimtomis sėklomis ir padalintą į 4 dalis obuolį.
- Kepti dar 15min arba tol, kol daržovės gražiai apskrus.
- Į puodą suberti jau iškepusias daržoves, įpilti sultinį, grietinėlę ir sutrinti iki glotnios konsistencijos.
- Pakaitinti, kad sušiltų
- Jei reikia, įdėti druskos. Bet šiaip nepersistengti su ja, nes sūrumą duos šoninės trupiniukai, kurių nevalia praleisti.
- Ant viršaus užbarstyti skrebučių, kepintų moliūgų sėklų ir šoninės.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame papipirink.
Parašykite komentarą