Ingridientai
*6 svogūnai
*500g kiaulienos faršo
*3 v.š. sviesto
*2 v.š. miltų
*1 a.š. druskos
*0,5 a.š. pipirų
*2 kiaušiniai
*0,5 a.š. mairūno
*2 skiltelės česnako
*0,5 a.š. cukraus
* 500g sluoksniuotos tešlos
Gaminimas
Kiaulienos faršą sumaišome su vienu kiaušiniu, druska ir pipirais, mairūnu bei smulkintu česnaku.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame visus smulkintus svogūnus, kuriuos kepame apie 8 minutes ant vidutinės ugnies. Likus kepti minutei suberiame miltus ir cukrų, išmaišome ir po minutės nuimame nuo ugnies.
Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
Kepimo skardą išklojame tešla.
1 kiaušinį išplakame dubenėlyje.
Ant išklotos tešlos lygiai sudedame mėsos faršą, ant viršaus sudedame keptus svogūnus ir viską uždengiame likusia sluoksniuota tešla.
Dedame faršo ir svogūnų pyragą į orkaitę ir kepame apie 30 minučių.
Iškeptą pyragą bent 5-10 minučių atvėsiname ir patiekiame.
Parašykite komentarą