
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Pievagrybių – 200g
- Lavašų – 1vnt.
- Vyšninių pomidorų – 400g
- Rozmarino – 0.3 šaukštai
- Česnako skiltelių – 3vnt.
- Paprikų (žaliųjų) – 1vnt.
- Raudonųjų svogūnų – 1vnt.
- Jautienos išpjovos – 450g
- Citrinos sulčių – 2 šaukštai
Gaminimas
- Jautieną supjaustome 2x2cm dydžio gabaliukais.
- Dubenyje mėsą sumaišome (masažuojame) su citrinų sultimis, druska ir pipirais, rozmarinais bei smulkintu česnaku. Marinuojame mažiausiai valandą.
- Papriką supjaustome dideliais gabaliukais, svogūną pjauname pusiau ir tas puses dar į keturias dalis.
- Dubenyje sumaišome paprikas, svogūnus, vyšninius pomidorus, pievagrybius su aliejumi, beriame druskos ir pipirų.
- Ant medinių iešmelių suveriame ingredientus lyg šašlyką (mėsa, paprika, svogūnas, mėsa ir t.t.).
- Ant atskirų iešmelių suveriame pomidorus bei pievagrybius.
- Įkaitiname keptuvę (geriausia špižinę) su šaukštu aliejaus ir dedame paruoštus kebabus. Kepame apie 10 minučių ant stipresnės ugnies labai dažnai apversdami.
- Patiekdami į lėkštę dedame iešmelį su mėsa, pomidorų-pievagrybių iešmelį ir lavašo.
Parašykite komentarą