Ingridientai
*70g džiovintų slyvų
*200g kiaulienos šoninės
*kiaulienos išpjovos (4-5 kepsniai)
*3 v.š. aliejaus
*3 skiltelės česnako
*druska ir pipirai
Gaminimas
Dubenėlyje sumaišome aliejų su smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Šiuo prieskoniuotu aliejumi įtriname kiaulieną ir paliekame bent porą valandų, kad mėsa išsimarinuotų.
Slyvas pamerkiame šiltame vandenyje 15 minučių.
Šoninę supjaustome juostelėmis.
Ant išmarinuotos mėsos dedame pasmulkintas slyvas r visą kepsnį apvyniojame šoninės juostelėmis.
Kepsnius sudedam į kepimo “rankovę” ir dedame ant kepimo skardos, kur įpilame pusę stiklinės vandens. Dedame kepsnius į orkaitę ir kepame 45 minutes. Likus kepti apie 7 minutes, praplėšiame maišą ir baigiame kepti.
Kiaulienos kepsnį su slyvomis ir šonine patiekiame šiltą su mėgiamu garnyru bei šviežiomis salotomis.
Parašykite komentarą