Troškiniui reikės
- 5 šviežių dešrelių
- 3 bulvių
- 2 morkų
- 1 svogūno
- 1/2 saliero gumbo
- 1/2 raudonosios paprikos
- 3 česnako skiltelių
- 1 a.š. rūkytos paprikos
- 1 a.š. raudonėlio
- 0.5l jautienos sultinio
- 2 v. š. aviečių acto (galima keisti 1 v. š.raudono vyno actu ar balzaminiu modenos actu. Arba išvis nedėti)
- 2 a.š. sriračos padažo
- druskos
- alyvuogių aliejaus
Gaminimas
- Nuskustas bulves ir morkas supjaustyti stambesniais gabalais.
- Nuluptą svogūną padalinti į 8 dalis, o nuluptą salierą supjaustyti truputį smulkiau, nes jis ilgiau kepa. Papriką taip pat stambiau.
- Visas šias daržoves mesti į kepimo indą, kartu dėti luptus česnakus, berti paprikos miltelius, raudonėlį, pašlakstyti 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir išmaišyti.
- Į jautienos sultinį supilti actą, sirachą, išmaišyti ir palei kepimo indo kraštą supilti šį skystį.
- Pagardinti druskai bei pipirais.
- Ant viršaus suguldyti dešreles
- Dėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 30 minučių.
- Po to apversti jau apskrudusias dešreles ir kepti dar 25-35 minutes.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame papipirink.
Parašykite komentarą