Ingridientai
- 400g makaronų
- 300g kiaulienos išpjovos (ar kitos liesos mėsos)
- 2 v.š. sojos padažo
- 1 v.š. acto
- 0,5 a.š. cukraus
- 5 skiltelės česnako
- 2 v.š. sviesto
- 0,5 a.š. čili pipiro
- 50ml vandens
- druska ir pipirai
Gaminimas
Išverdame makaronus pagal nurodymus ant pakuotės ir perpilame šaltu vandeniu.
Kiaulieną supjaustome plonais šiaudeliais. Dubenyje mėsą sumaišome su cukrumi, druska ir pipirais ir actu. Švelniai paminkome mėsą ir bent 30 minučių paliekame, kad pasimarinuotų.
Keptuvėje įkaitiname sviestą ir sudedame stambiai pjaustytą česnaką. Kepame apie minutę ir tada sudedame kiaulienos gabaliukus. Ant vidutinės ugnies ir dažnai maišydami kepame mėsą apie 10 minutčių. Suminkštėjus mėsai supilame sojos padažą, čili prieskonius, 50ml vandens ir troškiname apie 7 minutes.
Patiekdami į lėkštę dedame virtų makaronų ir ant viršaus pilame kiaulienos sojų padažą.
Parašykite komentarą