Ingridientai
- 500g raugintų kopūstų
- 500g jautienos mėsos
- 2 v.š. aliejaus
- 0,25 a.š. čili prieskonių
- 1 lauro lapas
- 1 v.š. tamsaus sojų padažo
- 1 v.š. acto
- 1 a.š. cukraus
- 1 svogūnas
- 3 v.š. gyvulinių riebalų
- druska ir pipirai
Gaminimas
Raudintus kopūstus sudedame į puodą ir užpilame vandeniu, kad apsemtų. Dedame lauro lapą, beriame truputį druskos ir pipirų ir verdame apie 1 valandą vis įpildami vandens.
Jautienos mėsą sukapojame labai smulkiais gabaliukais ir dubenyje sumaišome su čili prieskoniais, actu, cukrumi, sojų padažu, trupučiu druskos ir pipirų bei aliejumi. Rankomis gerai išminkome mėsą ir paliekame marinuotis, kol verdami kopūstai.
Svogūną susmulkiname.
Po valandos kopūstus nusunkiame ir į puodą sudedame riebalus, smulkintą svogūną, beriame dar truputį druskos ir pipirų, išmaišome ir troškiname kopūstus dar 30 minučių riebaluose.
Jautieną dedame į keptuvę ir ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, kepame apie 15 minučių. Iškeptą mėsą dedame į puodą su kopūstais, išmaišome ir troškiname dar 5-10 minučių.
Raugintų kopūstų troškinį patiekiame šiltą (tinka su virtų bulvių garnyru).
Parašykite komentarą