Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Pieno – 500ml
- Vištienos krūtinėlės – 200g
- Pievagrybių – 100g
- Parmezano sūrio – 100g
- Kvietinių miltų – 20g
- Muskato – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Petražolių – 1 šaukštas
- Sviesto – 5 arb. šaukšt.
- Saulėje džiovintų pomidorų – 150g
- Rūkytos vištienos – 200g
- Makaronų (Gemelli) – 450g
Gaminimas
- Išverdame makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.
- Iškepame vištienos krūtinėlę
- Įkaitiname keptuvę su 2 v.š. aliejaus ir sudedame pjaustytus pievagrybius. Kepame kelias minutes, kol grybai švelniai paruduos iš visų pusių. Išimame grybus.
- Toje pačioje keptuvėje išlydome sviestą, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Supilame pieną ir maišome kelias minutes. Sumažiname ugnį iki minimalios.
- Į padažą įberiame druskos, pipirų, muskato. Sudedame keptus pievagrybius, saulėje džiovintus pomidorus ir parmezano sūrį. Į padažą sudedame visą vištieną bei suberiame virtus makaronus. Kaitiname dar kelias minutes.
- Patiekiant pabarstome smulkintomis petražolėmis.
Viktorija iš Klaipėdos
Patiekalas įdomus, bet ne itin skanus. Šiaip visus šiuos ingridientus mėgstu, bet… Visu pirma patiekalas išėjo kaip 4-5 asmenims. Sausas. Pieno supyliau kurkas daugiau. Truko prieskonių – man vien muskato ir pipirų neužteko. Prisikandau marinuotom daržovėm. Vertinčiau 2,5 balo iš 5. Kaip įtariu vyrui mano nepatiks.
Kulinare
Na manau, kad cia nuo skonio priklauso.Mums tai labai patiko. Kadangi megstame,kad nebutu prieskoniu karalyste, o issiskirtu kuris vienas daugiau, tai ir prieskoniu pakako.
Del sausumo, taip pat – pagal skoni, na pada=e neplaukiojo ingredientai, bet nebuvo ir sausa….:)
Na o, tai,kad isejo 4-5 asmenims, tai neabejoju, taciau ir neparasyta,kad 1:)
As manau,kad kiekviena kulinare pasitobulina patiekala pagal save:)
sekmes Jums.