Ingridientai
- 250g arborio ryžių
- 800ml sultinio
- 200ml balto vyno
- 50g aliejaus
- 8 vyšniniai pomidorai
- 50g šviežio baziliko
- 1 svogūnas
- 50g parmezano sūrio
- druska ir pipirai
Gaminimas
Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame labai smulkiai pjaustytą svogūną, kurį kepame apie 4 minutes. Suminkštėjus svogūnui į keptuvę suberiame ryžius, kuriuos kepame 3 minutes. Supilame vyną ir ant vidutinės ugnies verdame kol nugaruoja pusė vyno.
Į keptuvę su ryžiais beriame druskos, supilame sultinį ir troškiname 20 minučių ant vidutinės ugnies. Išvirus ryžiams į keptuvę sudedame baziliką, pusiau perpjautus pomidorus, beriame dar truputį druskos ir pipirų, išmaišome ir dar 7-10 minučių pavirę nuimame nuo ugnies.
Pomidorų risoto patiekiame šiltą paskanintą tarkuotu parmezano sūriu.
Parašykite komentarą