![Sluoksniuotos tešlos pyragas (kišas) su kumpiu, pomidorais ir cukinijomis](https://kulinare.lt/wp-content/uploads/2021/04/sluoksniuotos-teslos-pyragas-su-kumpiu-pomidorais-ir-cukinijomis.jpg)
Ar jau lankėtės mūsų parduotuvėje? Užsukite ir apžiūrėkite mūsų nuolat atsinaujinantį, kepimo indų, lėkščių ir kitų virtuvės reikmenų asortimentą. Parduotuvę rasite čia.
Reikės:
- 300g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (naudojau 4 gabalėlius)
- 2 labai mažų jaunų cukinijų arba 1 mažos
- 5 mažų pomidorų (tiks ir didesnis)
- 4 kiaušinių
- 100g kietojo sūrio
- 50g grietinėlės
- 140g graikiško jogurto
- 60g gražgarsčių (tiks ir špinatai)
- 3 juostelių Serrano ar kito vytinto kumpio
- Druskos
- Juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Sluoksniuotą tešlą įtieskite į kepimo formą, suformuojant kraštus (naudojau stačiakampę formą).
- Jei naudojate tešlą gabalėliais, sulipdykite juos tarpusavyje. Subadykite šakute.
- Pridenkite tešlą kepimo popieriaus lakštu ir priberkite žirnių/ pupelių ar uždėkite mažesnę kepimo formą, kad kepant tešla nenuslystų. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
- Žirnius/ pupeles ar formelę išimkite ir kepkite dar 5 min. Kaitrą sumažinkite iki 180 °C.
- Ranka lengvai išplakite kiaušinius su druska ir juodaisiais pipirais.
- Supilkite grietinėlę. Sudėkite graikišką jogurtą ir gerai išmaišykite.
- Sutarkuokite sūrį. Didelę saują pasilikite viršui pabarstyti, o likusį sudėkite į kiaušinių masę.
- Paplėšytą vytintą kumpį ir per pusę perpjautus pomidorus sudėkite ant sluoksniuotos tešlos pagrindo.
- Gražgarstes ir pusmėnuliais supjaustytas cukinijas įmaišykite į tešlą.
- Supilkite tešlą ant pagrindo, apibarstykite atidėtu sūriu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25-35 min.
- Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Ievai.
Parašykite komentarą