• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Smulkintų briuselio kopūstų garnyras

2011-01-06 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 1 citrina
  • 450g briuselio kopūstų
  • 2 v.š. sviesto
  • 1 v.š. aliejaus
  • 2 v.š. sauso balto vyno
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 v.š. garstyčių ar aguonų sėklų
  • druska ir pipirai

Gaminimas


Į dubenį supilame visos citrinos sultis.
Briuselio kopūstus perpjauname pusiau ir išimame kietąją kotelio dalį. Kopūstus smulkiai supjaustome (kaip salotoms) ir sudedame į dubenį su citrinų sultimis. Rankomis išmaišome taip, kad sultys tolygiai pasiskirstytų ir kopūstų lapeliai atsiskirtų. Paliekame bent valandą kopūstus šaldytuve.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sviestu. Sudedame paruoštus briuselio kopūstus, kartu dedame smulkintą česnaką, garstyčių ar aguonų sėklas išmaišome ir kepame apie 3-4 minutes dažnai maišydami.
Apskrudus kopūstams supilame į keptuvę vyną, beriame druskos ir pipirų, dar minutę kepame maišydami ir jau po minutės nuimame nuo ugnies.
Smulkintų briuselio kopūstų garnyras puikiai tiks prie žuvies patiekalų, virtų ar keptų ryžių, keptos paukštienos.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aguonos, aliejus, baltas vynas, briuselio kopūstai, citrina, garstyčios, sviestas

 

Panašūs receptai

Kiaušinienė su baklažanais ir morkomis
Kiaušinienė su baklažanais ir morkomis
Avinžirnių - lapinių kopūstų troškinys
Avinžirnių – lapinių kopūstų troškinys
Kepti kalafijorai
Kepti kalafijorai

Previous Post: « Kiaulienos maltinis su grybų ir šoninės įdaru
Sekantis įrašas: Kuskuso salotos su mozzarella sūriu »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt