Ingridientai
- 1 citrina
- 450g briuselio kopūstų
- 2 v.š. sviesto
- 1 v.š. aliejaus
- 2 v.š. sauso balto vyno
- 1 skiltelė česnako
- 1 v.š. garstyčių ar aguonų sėklų
- druska ir pipirai
Gaminimas
Į dubenį supilame visos citrinos sultis.
Briuselio kopūstus perpjauname pusiau ir išimame kietąją kotelio dalį. Kopūstus smulkiai supjaustome (kaip salotoms) ir sudedame į dubenį su citrinų sultimis. Rankomis išmaišome taip, kad sultys tolygiai pasiskirstytų ir kopūstų lapeliai atsiskirtų. Paliekame bent valandą kopūstus šaldytuve.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sviestu. Sudedame paruoštus briuselio kopūstus, kartu dedame smulkintą česnaką, garstyčių ar aguonų sėklas išmaišome ir kepame apie 3-4 minutes dažnai maišydami.
Apskrudus kopūstams supilame į keptuvę vyną, beriame druskos ir pipirų, dar minutę kepame maišydami ir jau po minutės nuimame nuo ugnies.
Smulkintų briuselio kopūstų garnyras puikiai tiks prie žuvies patiekalų, virtų ar keptų ryžių, keptos paukštienos.
Parašykite komentarą