Brusketa – tai itališkas užkandis,kurio pagrindas yra su česnaku bei tyru alyvų aliejumi skrudinta duona. Duona pagardinama labai įvairiais produktais: nuo įvairiausių sūrių iki vytintos mėsos ar džiovintų daržovių.
Ingridientai
- 2 apelsinai
- 2 v.š. sviesto
- 100g pelėsinio sūrio (su mėlynu pelėsiu)
- pusė raudonojo svogūno
- 2 kriaušės
- 1 a.š. citrinos sulčių
- paskrudintos baltos duonos
- druska ir pipirai
Gaminimas
Kriaušes nulupame ir supjaustome kubeliais.
Apelsinus nulupame ir skilteles supjaustome į tris dalis.
Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame smulkintą svogūną bei vaisius, kuriuos kepame 2 minutes su žiupsneliu druskos ir pipirų. Po 2 minučių supilame citrinų sultis, išmaišome ir nuimame nuo ugnies.
Ant paskrudintos duonos dedame po šaukštą vaisių pagardo, ant viršaus gabaliuką pelėsinio sūrio ir patiekiame.
Brusketa (bruschetta) su vaisiais ir pelėsiniu sūriu puikiai tiks kaip užkandis prie vyno.
Parašykite komentarą