Aštrios lašišos suvožtiniui reikės
- 200g suši ryžių
- 100g sūdytos lašišos
- 1-1.5 v.š. majonezo
- šlakelio sojos padažo
- pagal skonį čili padažo
- žiupsnelio sezamų sėklų
- krapų/svogūno laiškų
- aliejaus
- 0.5 vnt. avokado
- salotos arba jūrų dumblių salotų
- ikrų
- ryžių acto (ryžių sulipdimui)
- 1 v.š. cukraus (be kaupo)
Gaminimas
- Pagal instrukciją išsivirti ryžius. Aš darau taip: 200 g ryžių ir 500 ml vandens. Palikti pabrinkti.
- Pašlakstyti ryžių actu, šaukštu cukraus, išmaišyti.
- Didelę kepimo formą iškloti maistine plėvele, ant jos sudėti ryžius, tolygiai paskirstyti į ~ 3 cm storio vientisą “blyną”. Palikt atvėsti.
- Paruošti lašišą. Sukapoti smulkiau, sumaišyti kartu su padažais, prieskoninėmis žolelėmis, sezamais, šlakeliu aliejaus.
- Stiklainio pagalba iš ryžių masės išpjauti apskritimus.
- Pagal instrukciją išsivirti ryžius. Aš darau taip: 200 g ryžių ir 500 ml vandens. Palikti pabrinkti.
- Pašlakstyti ryžių actu, šaukštu cukraus, išmaišyti.
- Didelę kepimo formą iškloti maistine plėvele, ant jos sudėti ryžius, tolygiai paskirstyti į ~ 3 cm storio vientisą “blyną”. Palikt atvėsti.
- Paruošti lašišą. Sukapoti smulkiau, sumaišyti kartu su padažais, prieskoninėmis žolelėmis, sezamais, šlakeliu aliejaus.
- Stiklainio pagalba iš ryžių masės išpjauti apskritimus.
- Apkepti iš abiejų pusių iki kol gražiai parus įkaitintame aliejuje.
- Iškepusius ryžių blynus palikti atvėsti.
- Avokadą supjaustyti riekelėmis, pagardinti druska, citrinos sultimis.
- Konstruojame suvožtinį.
- Ant apatinio ryžių blyno dedame šaukštą lašišos masės, tuomet salotų lapų, avokado riekučių, pabarstome ikrais ir dedam viršutinį ryžių blyną.
- Patiekti su citrinos griežinėliu. Prieš valgant pašlakstyti citrinos sultimis. Labai tinka!
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Justinai.
Parašykite komentarą