Jautienos troškiniui reikės
- 450g jautienos (naudoti galite jau supjaustytą jautieną troškinimui)
- 150ml raudono sauso vyno
- 50g becukrės pomidorų pastos
- 2 vnt. morkų
- 1 vnt. svogūno
- 1 valg. š. migdolų miltų
- 1 skiltelės česnako
- 0.5 a.š. džiovintų čiobrelių
- 0.5 a.š. rūkytos paprikos miltelių
- 0.5 a.š. druskos
- 0.5 a.š. pipirų
- 1 valg. š. aliejaus
Gaminimas
- Jautieną apibarstykite migdolų miltais ir išmaišykite.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką susmulkinkite.
- Didesniame puode įpilkite aliejaus ir pakepkite svogūnus maišydami, kol suminkštės.
- Dėkite česnaką ir maišydami pakepinkite dar 1 min. Išimkite iš puodo ir atidėkite.
- Tame pačiame puode apkepinkite jautieną, kad gražiai apskrustų iš visų pusių, išimkite iš puodo ir atidėkite.
- Į puodą, kuriame kepinote mėsą, supilkite pusę vyno.
- Tada į puodą grąžinkite mėsą, dėkite svogūnus bei česnakus, berkite vidutinio stambumo gabalėliais pjaustytas morkas. Supilkite likusį vyną, dėkite konservuotus pomidorus, berkite džiovintus čiobrelius, rūkytos paprikos miltelius, druską ir pipirus. Išmaišykite.
- Troškinį užvirinkite, o tada uždenkite puodą dangčiu, ugnį sumažinkite iki minimalios ir troškinkite 1-2 valandas.
- Patiekite su grietine ir petražolėmis.
- Skanaus!
Parašykite komentarą