Greitai ir lengvai paruošiama klasikinė bananų duona. Iškepus pagal šį receptą duonelė bus drėgna ir minkšta. Išbandykte!
Bananų duonai reikės
- 3 gerai prinokusių bananų
- 80g sviesto
- 120g cukraus
- 1 didelio kiaušinio
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. sodos
- 1/2 arb. š. cinamono
- 1/4 arb. š. druskos
- 180g miltų
- žiupsnelio malto muskato (nebūtina)
Gaminimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Kepimo indą šiek tiek patepkite riebalais.
- Dubenyje šakute sutrinkite bananus.
- Įmaišykite tirpintą sviestą, cukrų, plaktą kiaušinį bei vanilę.
- Tuomet įmaišykite kepimo miltelius, sodą, cinamoną, druską, muskatą.
- Galiausiai dėkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite, kad neliktų tešloje jokių gumuliukų.
- Pilame tešlą į kepimo formą ir dedame į orkaitę.
- Kepame apie 45-55 minutes, kol įdūrus dantų krapštuką ištrauksite jį švarų.
- Iškepus palikite duoną kelioms minutės pastovėti, o tuomet išimkite ir atidėkite į šoną atvėsti.
- Skanaus!
Parašykite komentarą