Sluoksniuotos tešlos pyragaičiams reikės
- 450g sluoksniuotos bemielės tešlos
- braškių
- obuolio
- kriaušės
- cinamono
Plikytam kremui reikės
- 200ml pieno
- 3 kiaušinių trynių
- 50g rudojo cukraus
- 50g kvietinių miltų
- 50g sviesto
Gaminimas
- Sluoksniuotą tešlą atitirpinti pagal nurodymus ant pakuotės.
- Storadugniame puode užvirinti pieną ir primažinus kaitrą lengvai plakant šluotele supilti trynius.
- Tuomet, nuolat lengvai plakant, suberti cukrų, miltus ir pavirti ant nedidelės kaitros, kol pradės tirštėti.
- Jei masė nepakankamai tiršta, galite įdėti dar truputį miltų.
- Masei sutirštėjus, palikti ją atvėsti ir tuomet įmaišyti sviestą. Štai ir kremas!
- Aš pirkau vientiso lakšto tešlą, tai ją padalinau į 3 juostas ir kiekvieną juostą į 3 kvadratus.
- Kvadratą įpjauti ir sulankstyti.
- Kad juostelės geriau priliptų, jas galima lengvai patepti vandeniu ar likusiu kiaušinio baltymu ir prispausti prie pagrindo.
- Krepšelių dugnelius subadyti šakute.
- Suformuotus krepšelius lengvai patepti likusiu kiaušinio baltymu.
- Tešlos krepšelius kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 minučių.
- Tuomet į kiekvieną dėti kremo ir kepti dar 5 – 10 minučių.
- Jei darysite su obuoliais ir kriaušėmis, tai sutarkuotus ar supjaustytus bei sumaišytus su cinamonu taip pat dėti kartu su kremu dar pakepti.
- Papuošti braškėmis.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Gretai.
Parašykite komentarą