Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 4 šaukštai
- Pievagrybių – 300g
- Porų – 150g
- Lydyto sūrio – 150g
- Rūkytos dešros – 100g
Gaminimas
- Pirmiausia, pievagrybius nuplauname, išimame kotus ir arbatiniu šaukšteliu išskobiame vidų, kad būtų daugiau vietos.
- Kotelius ir išskobtą grybo minkštimą susmulkiname, dedame į įkaitintą keptuvę kartu su 2 v.š. aliejaus. Pakepame pora minučių ir dedame smulkintą porą bei dešrą ar kumpį (supjaustytus kuo smulkiau). Po kelių minučių nuimame keptuvę nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
- Į kitą keptuvę pilame pora šaukštų aliejaus ir suberiame išskobtus pievagrybius. Ant stiprios ugnies pakepame kelias minutes ir užpilame stikline vandens, uždengiame keptuvę dangčiu ir 2-3 minutes troškiname, kad pievagrybiai suminkštėtų. Sudedame pievagrybius į kiaurąsamtį, kad nudžiūtų ir atvėstų.
- Indelyje sumaišome pakeptus porus, dešrą ir kotelius su lydytu sūriu. Šitą masę šaukšteliu dedame į išskobtas pievagrybių kepurėles.
Parašykite komentarą