Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Citrinos sulčių – 1 arbatinis šauktštelis
- Petražolių – 2g
- Alyvuogių aliejaus – 10ml
- Raudonųjų svogūnų – 5g
- Kaparėlių – 1 šaukštas
- Lašišos (rūkytos) – 150g
- Sūrio (Riccota) – 50g
Gaminimas
- Inde rankomis žuvį susmulkiname į mažesnius gabaliukus, sudedame rikotos sūrį, pabarstome druska ir pipirais, pilame citrinos sultis ir viską iki vientisos masės sumalam elektriniu smulkintuvu.
- Jei trūksta, galima dar pilti citrinos sulčių.
- Lašišos masę pilame į dubenėlį. Viršų pabarstome smulkintu svogūnų, petražolėmis, kaparėliais bei aliejumi. Paštetą uždengiame ir parą palaikome šaldytuve.
- Patiekti kaip užkandį galima su skrudinta duona ar su agurko riekelėmis. Užkandis tiks ir prie vyno, ir prie alaus.