
Ingridientai
- 1 puodelis miltų
- 1/2 arb. š. kepimo miltelių
- 1/2 arb. š. sodos
- 1/2 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. muskato
- 1 valg. š. cukraus
- 1 didelis kiaušinis
- 1/2 puodelio pasukų
- 1/4 puodelio smulkiai pjaustytų laiškinių svogūnų
- 1 jalapenas
- 2 valg. š. ištirpinto sviesto (kol paruduos)
- 1/2 puodelio tarkuoto čederio sūrio
Gaminimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Spurgoms kepti skirtą skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite puse turimo tarkuoto sūrio.
- Į dubenį sudėkite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, muskatą bei cukrų ir viską gerai išmaišykite. Atidėkite į šoną.
- Mažame dubenėlyje suplakite kiaušinį su pasukomis, svogūnais bei jalapeno pipirais. Supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
- Supilkite viską į dubenį su sausais ingridientais ir gerai išmaišykite.
- Gautą masę mediniu šaukštu sudėkite į kepimo formą taip, kad 1/4 viršaus dar liktų neužpildyta, kadangi kepant spurgos šiek tiek iškils. Kepkite 12-13 minučių.
- Jei norite, kad abi pusės būtų vienodai gražiai apskrudusios, baigus kepti galite visas spurgas apversti ir dar kokią minutę pakepti. Tik atidžiai prižiūrėkite, kad neprisviltų.
Skanaus!
Parašykite komentarą