INGRIDIENTAI:
- 2-3 vidutinio dydžio saldžios bulvės
- 1 nedidelis svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 7-8 briuselio kopūstų galvutės
- 2 spalvotos paprikos
- 1/2 saliero stiebo
- Keli lapai “kale” salotų
- Kalendra
- Druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Sudėkite saldžias bulves ant kepimo skardos. Kiekvieną bulvę subadykite šakute, apšlakstykite šiek tiek alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol suminkštės, maždaug 1 val.
- Daržoves supjaustome nedideliais kubeliais. Kol bulvės kepa, keptuvėje pakepame svogūnus, česnaką, briuselio kopūstus, salierą, spalvotas paprikas ir kale lapus. Kepti apie 10 min vis pamaišant, svarbiausia daržovės neturi perkepti, jos turi būti traškios. Pagardiname druska bei pipirais.
- Kai bulvės bus paruoštos, perkelkite jas ant lentelės ir palikite keletą minučių atvėsti. Kiekvieną bulvę perpjaukite per pusę ir bulvių vidų išimkite į dubenį, palikdami apie 5mm bulvių viduje
- Tada sudėkite visus keptus žalumynus ir gerai išmaišykite su bulvėmis.
- Po to šaukštą mišinio įdėkite į kiekvieną saldžiųjų bulvių pusę ir įdarytas bulves grąžinkite į orkaitę maždaug 5-10 min.
- Apibarstykite kalendra ir balzaminiu actu.
- Skanaus!
Receptas dalyvauja konkurse „Maistas Dėl Kurio Alpstu„
Recepto autorė – Lina.
Įvertinkite receptą
Spauskite norėdami įvertinti.
Vidutinis vertinimas / 5. Balsų skaičius:
Parašykite komentarą